El coronavirus pone a Valencia en alerta a una semana de Navidad:
Pista de patinaje sobre hielo en la Plaza del Ayuntamiento.

L’última anàlisi de les aigües residuals ha confirmat la tendència ascendent del coronavirus a la ciutat de València. Les dades registrades indiquen que els casos seguiran a l’alça almenys en les pròximes dos setmanes.

«Estem experimentant un augment continuat de la presència del coronavirus en les aigües residuals de València. En aquests moments no preveiem una estabilització ni una reducció dels nivells«, ha apuntat la regidora del Cicle Integral de l’Aigua, Elisa Valía.

Els últims mesuraments llancen un increment sostingut dels casos des de finals del mes de novembre en tota la ciutat, ja que en l’última presa es va produir un pic anòmal que va desvirtuar el resultat i que ara s’ha corregit.

«Pel pendent de la corba, esperem que continue creixent en les pròximes dues setmanes«, ha afegit Vàlua. Aquesta ha subratllat que l’anàlisi i la publicació d’aquestes dades són vitals per a contenir l’expansió del virus «perquè ens fan prendre consciència que continuem en pandèmia».

No obstant això, la regidora ha sostingut que el percentatge de població vacunada «és una garantia que els efectes de la covid 19 seran més lleus entre la població però no hem d’oblidar que el augment de casos suposa un esforç enorme també per al sistema sanitari i, molt en particular, per a l’atenció primària, que és la que s’encarrega de diagnosticar i rastrejar els casos amb simptomatologia lleu».

Situació per barris de València

Pel que respecta a la situació per barris, la major incidència del coronavirus s’ha registrat en Arrancapins i Malilla. Per damunt de la mitjana també es troben altres barris com Natzaret; el sud de Poblats Marítims; Algirós; Fuensanta-Olivereta-Tres Forques; i El Saler.

Quant a la ciutat a nivell general, en l’última actualització de casos València ha sumat 2.086 nous contagis. D’altra banda, els hospitals compten amb 374 pacients Covid, 62 d’ells en l’UCI.