Una treintena de localidades valencianas se autoconfinan ante el avance del coronavirus
Los contagios se multiplican en Castalla pese al confinamiento perimetral por el coronavirus - AYUNTAMIENTO DE CASTALLA

Una trentena de localitats de la Comunitat Valenciana ja han optat per l’autoconfinament domiciliari davant el increment dels nous casos de coronavirus. Fins ara són 33 municipis, entre ells la ciutat de València, els que ja han demanat als seus veïns limitar al màxim les seues relacions socials i moviments.

Davant la falta d’una mesura marcada per la Generalitat i aprovada pel Govern central, molts alcaldes han optat per la voluntarietat dels ciutadans per a confinar-se. La suma de tots ells aconsegueix una població d’un milió de persones que cara a aquest efecte de setmana, de manera voluntària, haurien de romandre en les seues llars.

Al marge de la ciutat de València en la qual el seu alcalde, Joan Ribó, ja s’ha posicionat a favor del confinament sol·licitat per la líder del seu partit, Mónica Oltra, destaca el cas de Paterna amb 70.000 veïns.

L’edil de la localitat, Juan Antonio Sagredo, ja va demanar l’autoconfinament dels seus veïns dilluns passat. “Hem volgut continuar sent previsors amb tot el que està en les nostres competències i endurir al màxim”, explicava Sagredo en els platons de 7 Televalencia.

El dimarts va ser quan la localitat paternera va començar la seua autoconfinamiento i asseguren que ja es nota “menor afluència” de gent. “El que estem demanant és que s’evite el fer rogles, l’estar en grups i intentar que el coronavirus no vaja més enllà”, assenyalava l’alcalde.

A més, a la recomanació d’autoconfinamiento domiciliari, se sumen mesures addicionals que sí que poden prendre els consistoris al marge de l’autonomia com és el tancament dels parcs i jardins; el precinte de jocs infantils; la prohibició d’espectacles d’oci; el tancament de museus, biblioteques i instal·lacions esportives municipals; i la suspensió de trobades i entrenaments esportius no professionals.

LLESTA DE LES LOCALITATS AUTOCONFINADES

 1. Agost
 2. Alcoleja
 3. Bellreguard
 4. Benifallim
 5. Benilloba
 6. Buñol
 7. Canet d’En Berenguer
 8. Castalla
 9. Castelló de Rugat
 10. Catarroja
 11. Cinctorres
 12. Cocentaina
 13. Dénia
 14. Faura
 15. Fortaleny
 16. Gata de Gorgos
 17. Ibi
 18. la Vall de Laguar
 19. Massalfassar
 20. Mislata
 21. Muro de Alcoi
 22. Navarrés
 23. Oliva
 24. Orba
 25. Paterna
 26. Petrés
 27. Polinyà de Xúquer
 28. Quart de les Valls
 29. Quartell
 30. Riba-roja de Túria
 31. Valencia
 32. Vilamarxant
 33. Villena