Paterna ha adquirit un immoble situat al carrer Major 3 per a promocionar la celebració de la Cordà, declarada Festa d’Interès Turístic Nacional en 2017. Així s’ha aprovat en la sessió plenària celebrada en la localitat, en la qual es va acordar sufragar al 50% aquesta compra amb càrrec als fons europeus del Edusi.

L’objectiu és promocionar el patrimoni cultural de Paterna, i especialment la cultura del foc, en el mateix carrer en la qual, cada últim diumenge d’agost, se celebra la millor Cordà del Món. “D’aquesta forma podrem explicar-li als qui ens visiten com celebrem la nostra tradició més internacional, just en el lloc en el qual es realitza”, ha explicat l’Alcalde, Juan Antonio Sagredo.

L’edifici, amb una composició acristalada i amb 263 metres quadrats de superfície situats en 3 plantes, albergarà l’Oficina de Turisme, comptant amb més espai que en l’actualitat.

Amb una inversió econòmica pròxima als 400.000 euros, l’adquisició de l’edifici possibilitarà que el públic puga conèixer en profunditat un dels actius culturals més importants del municipi i amb gran capacitat d’atracció de turistes.

En les plantes superiors, s’habilitarà una sala d’exposicions de la Cordà, i es construirà un espai en el qual, amb una experiència virtual, puga viure’s aquest espectacle pirotècnic en primera persona de forma immersiva gràcies a la tecnologia de realitat augmentada.