Las playas de Valencia podrían convertirse en espacios libres de humo

Fumar al carrer ja està prohibit si no es garanteix la distància de seguretat per la pandèmia. No obstant això, aquesta mesura podria anar més enllà del coronavirus i arribar fins a les platges de València.

El regidor de Platges i Mobilitat, Giuseppe Grezzi, ha avançat aquesta setmana que el Ajuntament “està treballant per a regular l’ús del tabac a la platja”. Encara que es desconeix en quines mesures concretes derivaria això, l’anunci fa suposar que podria prohibir-se fumar a les platges de la ciutat.

El regidor ha fet un balanç sobre la temporada de platges en l’estiu de la pandèmia. Aquest ha destacat una jornada de recollida de puntes de cigarret realitzada el mes de juliol passat. Assegura que van ser 10.000 cigarrets els que es van arreplegar. Per això, aquesta xifra podria ser el detonant de les futures mesures de regulació del tabac a les platges.

BALANÇ “POSITIU” DE LA TEMPORADA DE PLATGES

El regidor ha qualificat de “molt positiu” i “satisfactori” el balanç de la temporada de platges malgrat el temporal Gloria i la COVID-19. En relació a l’assistència sanitària, s’han atès 2.835 persones, un 8% menys que en 2019. Així i tot, han augmentat els rescats a banyistes, 62 enguany enfront dels 49 de la temporada de 2019. També les assistències per picades de medusa que han passat de 622 en 2019 a 1.080 en 2020.

En qüestió d’accessibilitat, s’ha acompanyat en el bany a 2.600 usuaris amb discapacitat. Quant a la Platja Ca de Pinedo, “malgrat la limitació d’aforament i mesures de distància social”, a la fi d’agost es van comptabilitzar 15.742 gossos superant la xifra de 14.157 de l’any passat. L’edil ha confirmat l’èxit i l’acceptació d’aquesta platja per a mascotes que podria ampliar-se pròximament.