La nueva medida de Consum para proteger a sus trabajadores
Un trabajador de Consum con las nuevas gafas de protección.

Consum ha equipat els seus treballadors de supermercat amb ulleres protectores o cobreulleres -per als qui utilitzen ulleres graduades- per a incrementar la seguretat de la plantilla davant del coronavirus.

Estes ulleres protectores s’han repartit entre els treballadors que estan en llocs de fruita, forn, reposició i en l’entrada dels supermercats dispensant guants i gel desinfectant. Es tracta de complementar la protecció en llocs on és difícil mantindre la distància de seguretat.

Estes ulleres protectores se sumen a les mesures de protecció que la Cooperativa ja ha aplicat progressivament des que es va iniciar la crisi, com ara el repartiment de guants, mascaretes i gel desinfectant, la instal·lació de mampares de seguretat en la línia de caixes de tots els supermercats, la reducció de l’horari d’obertura al públic, l’obertura de caixes alternes per a respectar la distància de seguretat i el control de l’aforament a les tendes per a evitar aglomeracions.

Consum també va aprovar un import de 3,8 milions d’euros per a gratificar els seus treballadors de tendes i plataformes logístiques, com a compensació al gran esforç i dedicació que està fent la plantilla. Esta gratificació es va abonar en la nòmina de març i va suposar uns 283 euros de mitjana per persona.