Consum
Las cajas de los supermercados Consum con las mamparas de seguridad instaladas.

Consum ha instal·lat mampares de metacrilat de seguretat en la línia de caixes del 100% de la seua xarxa comercial. L’objectiu és protegir tant als seus treballadors com als seus clients.

El procés va arrancar el dissabte 21 de març, quan es van instal·lar les primeres mampares en 180 supermercats. Tan sols tres dies després es va completar la instal·lació d’aquestes mampares de seguretat en caixes alternes. La idea de no atendre en totes les caixes dels supermercats és garantir la distància de seguretat.

A més, aquest servei s’ha oferit a la franquícia de Consum, Charter, que també està instal·lant les mampares en tots els supermercats.

Consum ha reforçat les mesures de seguretat i higiene, tant a nivell de plantilla com a nivell de supermercat i plataformes logístiques. Les botigues disposen d’hidrogels i guants com a mesures preventives, tant per a plantilla com per a clients.

MESURES EXCEPCIONALS

La Cooperativa ha pres una sèrie de mesures excepcionals per a oferir un servei de qualitat. A més, així també cuida la salut i seguretat de clients i treballadors amb la finalitat d’evitar aglomeracions i complir amb les indicacions de les autoritats com a conseqüència de l’Estat d’Alarma.

Aquestes mesures són:

 • Reducció de l’horari d’obertura de 10 a 20 hores. L’objectiu és garantir el servei de reposició dels productes, abans de l’obertura i després del tancament.
 • Limitació a 6 unitats d’una mateixa referència per persona i dia, apel·lant a realitzar una compra responsable.
 • Control de l’aforament en les tendiscas, per al que s’està treballant en col·laboració amb les administracions públiques. Així mateix, es demana que es respecte la distància de seguretat de més d’un metre, tant en caixes com amb els treballadors de la botiga.
 • Augment dels serveis de neteja i desinfecció en tots els punts de venda.
 • S’estan donant als clients a l’entrada de les botigues gel desinfectant i guants de plàstic com a mesura de prevenció i seguretat.
 • Sobre aquestes mesures s’està informant, tant a través dels membres de la plantilla com per mitjà de cartelleria, megafonia i xarxes socials.

COL·LABORACIÓ CIUTADANA

Consum sol·licita la col·laboració de tota la població, amb les següents recomanacions:

 • Que només vaja una persona per família per a realitzar la compra, abstenint-se, en la mesura que siga possible, els ancians, xiquets i grups de risc.
 • Recorda anar només a comprar si és imprescindible.
 • L’ús de guants per a anar a comprar i, una vegada finalitzada la compra, s’han habilitat uns contenidors a l’eixida per a depositar-los.
 • El pagament amb targeta en comptes d’en efectiu, evitant el contacte físic.
 • Tapar-se la boca en esternudar o tossir, utilitzant un mocador d’un sol ús, o sobre el colze.