Consum amplía el límite de compra de un mismo producto por persona
Empleado de un supermercado Consum atendiendo a los clientes con todas las medidas de protección.

Consum ha posat en marxa des de hui dilluns 6 d’abril un nou servei telefònic de suport psicològic i emocional per a la plantilla. Aquest serà anònim i confidencial. L’objectiu és proporcionar ajuda i assessorament als seus més de 16.000 treballadors. A més, s’ofereix així pautes i recomanacions per a afrontar millor aquesta situació d’Estat d’Alarma.

Per a això, s’ha habilitat un número de telèfon gratuït, l’horari del qual d’assistència serà de dilluns a divendres de 10 a 18 h. Les trucades seran ateses per professionals especialistes en Psicologia i Gestió Emocional. Els treballadors podran comentar situacions que els preocupen, tant a nivell personal, com a laboral. La Cooperativa ajuda així a suportar la tensió emocional que estan vivint els treballadors dels supermercats.

A més, per a afavorir el descans dels treballadors, Consum ha decidit no obrir cap supermercat el divendres 10 d’abril. Quant al 13 d’abril, romandran tancats tots els seus centres de la Comunitat Valenciana i Catalunya.

MESURES DE PREVENCIÓ

Com a novetat, Consum amplia hui de 6 a 8 el nombre d’unitats d’una mateixa referència que una persona pot comprar al dia.

D’altra banda, recorda les mesures de seguretat per als treballadors posades en marxa per la Cooperativa. Destaca la instal·lació de mampares de seguretat en la línia de caixes de tots els seus supermercats, la reducció de l’horari d’obertura al públic de 10 a 20 hores, la limitació de compra d’una mateixa referència per persona i dia, i el control de l’aforament a les botigues per a evitar aglomeracions. També està donant als clients gel desinfectant i guants de plàstic, com a mesura de prevenció i seguretat.

COMPENSACIÓ A l’ESFORÇ

Consum també va aprovar el 27 de març un muntant de 3,8 milions d’euros per a gratificar als seus treballadors de botigues i plataformes logístiques. Això és una compensació al gran esforç i dedicació que està realitzant la plantilla. Aquesta gratificació es va abonar en la nòmina de març. Suposa una compensació de 283 euros de mitjana per persona per a recompensar el seu treball, esforç i predisposició.

A més, per a fer front a l’increment de demanda, la Cooperativa també va reforçar la seua plantilla. Per a això ha realitzat 1.185 contractes i 1.233 ampliacions de dedicació des del passat 13 de març.

Consum va sol·licitar des del primer moment la col·laboració ciutadana perquè només vaja una persona per família a realitzar la compra, abstenint-se, en la mesura que siga possible, els ancians, xiquets i grups de risc, a més de recordar que es vaja només a comprar si és imprescindible i que es prioritze el pagament amb targeta a l’hora de pagar.