Trabajadora de la Cooperativa Consum.
Trabajadora de la Cooperativa Consum.

Consum està oferint 4.000 llocs de treball de cara a les contractacions de reforç per als mesos d’estiu i substitució de vacances del personal dels seus més de 460 supermercats propis. Els llocs que s’ofereixen són, en la seua majoria, per a cobrir les tasques del personal operatiu de les seues botigues.

D’aqueixos 4.000 ocupacions, aproximadament la meitat procedirà de les plantilles de reforç per la Covid-19 i les ampliacions dels contractes que es van realitzar amb motiu de la Setmana Santa. La Cooperativa ofereix jornades completes i parcials, amb una duració de contracte entre 3 i 6 mesos i amb una retribució d’accés de 1.200 euros bruts al mes, que pot arribar fins als 1.700 euros, en funció del lloc de treball.

Es requereix titulació en ESO; una clara orientació al client; ganes d’aprendre; actitud per al treball en equip; i residència pròxima on s’ofereix el lloc. No és necessari experiència prèvia ja que es facilitarà formació per part de Consum.

La temporada estival anirà des d’abril fins a finals de setembre, podent tenir continuïtat posteriorment en funció de l’acompliment professional de cada persona. La Cooperativa informa que actualment es troben en ple procés de selecció de personal. Per a accedir a les ofertes els candidats han de registrar-se al seu web oficial d’ocupació.

Generació d’ocupació rècord

Consum ha generat prop de 1.400 ocupacions durant 2020 fins a aconseguir una plantilla d’unes 17.400 persones. Això suposa una xifra rècord en la generació d’ocupació estable i de qualitat, prenent de referència els últims cinc anys, en els quals s’ha generat més de 900 ocupacions, de mitjana a l’any.

2020 també va ser un any rècord quant a contractes realitzats per causa de la pandèmia. Per aquest motiu, Consum va contractar a 6.149 persones i va realitzar 2.873 ampliacions de jornada des que començara la crisi sanitària.

Primes Covid

Per a reconèixer l’enorme esforç realitzat pels treballadors de Consum durant tot enguany de pandèmia, la Cooperativa va gratificar amb dos ‘primes Covid’ als seus treballadors de botigues i plataformes logístiques, que van suposar uns euros de mitjana entre les dos.

La primera prima es va lliurar al març de 2020 i la segona al gener de 2021. Aquestes primes van representar un muntant de més de 8,5 milions d’euros. Van afectar el personal operatiu de supermercats i plataformes que suposa el 95% de la plantilla.