(SONIA GARCÍA).- El 2021 arranca a València amb una onada de fred que ha deixat gelades i temperatures sota 0 en alguns municipis de l’interior. La Comunitat Valenciana està vivint una de les Nadals més fredes del segle. L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) preveu una borrasca amb precipitacions des del dijous fins al diumenge. Al que se suma una lleugera baixada de les temperatures que culminarà amb neu al final de la setmana en alguns dels municipis de l’interior com Aiora o Utiel.

Gener sol estar marcat cada any per l’entrada d’una borrasca. Aquesta setmana, València passarà de les temperatures moderades i cels amb intervals nuvolosos a estar coberta per una borrasca que deixarà precipitacions en tot el territori, de cara a la meitat de la setmana, i fins i tot neu el diumenge en les zones més altes de l’interior.

DILLUNS 4

Predominen els intervals nuvolosos. La temperatures no presentaran grans canvis, però sí un lleuger descens. Hi haurà gelades febles en zones d’interior, una mica més intenses a l’interior septentrional. Vent de l’oest i nord-oest fluix a moderat. Les temperatures mínimes aconseguiren números negatius a Requena (-2) i en la capital valenciana aconseguirà els 4 graus.

DIMARTS 5

Es manté la tendència del dilluns, però amb un lleuger descens de les temperatures a l’interior que es prolongarà al llarg de la setmana. Titagües (-2), Utiel (-1), Requena (-1).

En general, cel poc nuvolós o buidat, amb alguns intervals nuvolosos. Temperatures sense canvis o en lleuger descens en general. Gelades febles en zones d’interior, una mica més intenses a l’interior septentrional. Vent de l’oest i nord-oest fluix a moderat.

DIMECRES 6

En el sud d’Alacant, cel nuvolós, sense descartar precipitacions febles i disperses a primeres hores i més probables a últimes hores. La cota de neu puja gradualment de 400 m a 800-1000 m al final de la jornada.

En la resta, cel poc nuvolós o buidat, encara que augmentant a cel nuvolós de sud a nord a la vesprada, sense descartar alguna precipitació feble en forma de neu en punts d’interior de València a últimes hores amb la cota per damunt de 800 m.

Les temperatures no presentaran canvis significatius. Gelades en zones d’interior, més intenses en la meitat septentrional. Vent del nord-est fluix a moderat en el litoral sud d’Alacant; en la resta, variable fluix, amb predomini de la component oest al matí.

DIJOUS 7

El dijous el cel nuvolós deixarà precipitacions en tota la Comunitat Valenciana. La cota de neu baixa a 300-600 m en extenses zones de la comunitat. Temperatures mínimes en ascens; màximes en descens, més accentuat a l’interior. Gelades febles en zones de l’interior septentrional. Vent del nord-est moderat en els litorals, amb intervals de fort en el litoral sud d’Alacant a la vesprada; en la resta, vent variable fluix amb predomini de les components nord i est.

DIVENDRES 8

Una borrasca profunda al sud-oest de la Península deixarà precipitacions en tot el territori valencià. Els vents del sud fan pujar les temperatures aconseguint màximes de 12 graus i mínimes que s’acosten als 0 graus a l’interior.

DISSABTE 9

S’esperen precipitacions en la major part de la Península, inclòs en València. El cel nuvolós cobrirà de pluja tots els municipis de València per tercer dia consecutiu. No s’esperen nevades. Les temperatures es mantenen respecte al divendres, encara que ascendeixen lleugerament. València (8, 13), Requena (3, 8), Xàtiva (6, 11).

DIUMENGE 10

Descendeixen lleugerament les temperatures de forma general. La neu arribarà a municipis de l’interior: Utiel (-5), Aiora (-3), Requena (-5), Titagües (-6) i Sogorb (-2). En la resta, el cel nuvolós deixarà precipitacions fines i escasses en el nord, i més intenses en el sud.