Barrio del Cabanyal de Valencia.
Barrio del Cabanyal de Valencia.

La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, ha visitat avui les obres de reurbanització de la denominada “zona zero” del barri del Cabanyal. Un projecte que suposa, segons Gómez, “retornar la vida als carrers que en el seu moment van exemplificar la zona zero del Cabanyal”, i a la qual ja no es dirà així perquè “serà una de les millors zones per a viure dins del barri”. En l’aposta per “el renaixement del Cabanyal”, la vicealcaldessa ha anunciat la construcció de quasi un centenar d’habitatges públics.

“Per fi han acabat les obres de reurbanització del carrer de Sant Pere, que juntament amb les obres en marxa que queden, suposaran retornar la vida als carrers que en el seu moment van exemplificar la zona zero en el Cabanyal”, ha manifestat la vicealcaldessa de València. Es tracta d’uns carrers que conformen “l’origen fundacional del barri i que estem omplint de vida tant amb la inversió pública que estem fent com per la pròpia iniciativa privada gràcies a l’impuls públic que estem fent”.

En la reurbanització dels carrers de la “zona zero”, obres a càrrec del projecte ARRUS, la vicealcaldessa ha indicat que la inversió realitzada ha sigut de 1,5 milions d’euros, 450.620,50 al carrer Sant Pere. Un carrer en la qual, segons ha explicat Gómez, “era impossible impedir el pas de vehicles de punta a punta, però té forma de carrer de saló en la qual es manté la petjada però que és per als vianants”.

Sandra Gómez durant la seua visita al renovat carrer Sant Pere.

PROP D’UN CENTENAR D’HABITATGES PÚBLICS

Així mateix, la regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana ha anunciat “el compromís que adquirirem en aquest mandat per a omplir tots els buits urbans que van ser les zones d’enderrocaments durant la corporació del Partit Popular, totes les expropiacions forçoses que es van fer i volem revertir aquesta situació”.

Per això, i en el camí de “esborrar la petjada de l’ampliació”, la vicealcaldessa ha revelat que licitaran prop de 2.500 m2 de sòl públic perquè “els fills dels veïns i de les veïnes puguen apostar per tornar al seu barri i omplir així de vida el Cabanyal”.

Encara que el nombre d’habitatges dependrà de l’amplitud de cadascuna d’elles, la vicealcaldessa ha calculat aproximadament 90 habitatges públics amb una grandària mitjana. Ha afegit que en aquesta licitació “es treballarà amb una Generalitat Valenciana que ens ha transmès la seua aposta decidida pel barri”.

“Cal veure quina part incorporarien ells, quin l’Ajuntament de València, i quina altra part podria licitar la iniciativa privada”, ha afegit Gómez, qui ha advertit que “no podem negar que la millora del barri té també una repercussió en el preu de l’habitatge”, i per això “haurem d’equilibrar el mercat perquè els preus no es disparen”.