La Comunitat Valenciana mantendrá su cierre ante el auge de la pandemia
Agentes de la Policía Local de Valencia durante el toque de queda. / FOTO: Policía Local

La Comunitat Valenciana no avançarà en la desescalada davant l’auge dels contagis. Els experts sanitaris del Consell advoquen per una pròrroga de les restriccions a partir del pròxim dilluns. A més, el toc de queda podria anar més enllà dels 32 municipis actuals i aplicar-se en més localitats.

Així s’han pronunciat hui els experts en matèria sanitària després de la reunió mantinguda amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, i la consellera de Sanitat, Ana Barceló. En aquesta trobada, han traslladat quina és la situació epidemiològica valenciana. Actualment, l’autonomia presenta un “risc extrem” davant una incidència acumulada de 484,76 casos per cada 100.000 habitants.

Davant les dades, recomanen no alçar les restriccions i ampliar la seua aplicació altres dues setmanes més. A més, una mesura que entraria de nou en revisió una és el toc de queda. Els experts han sol·licitat la seua aplicació en altres localitats amb alta incidència de contagis encara que no s’ha requerit número ni quins serien.

Altres aspectes en els quals s’ha posat l’accent principalment és en el manteniment de distàncies socials tant en interiors com en terrasses. A això se suma la recomanació de evitar trobades o reunions multitudinàries, actualment limitades a 10 persones.

Ara la decisió final dependrà de la Mesa Interdepartamental. Aquesta tindrà lloc aquest dijous en el Palau de la Generalitat. Després de la seua celebració, Puig i Barceló comunicaran les mesures adoptades i el seu període de vigència. A partir de llavors, el Tribunal Superior de Justícia valencià haurà de revalidar la limitació de la mobilitat nocturna i la limitació de les reunions socials.