El Consell posa en marxa la campanya ‘Les Bandes al Palau de la Generalitat’

La Generalitat tractarà d'acostar el patrimoni, la cultura i la història a tota la ciutadania valenciana.

bandes

La Generalitat, en col·laboració amb la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), ha posat en marxa la campanya ‘Els Bandes al Palau de la Generalitat’. Amb ella, es tracta d’acostar el patrimoni, la cultura i la història a tota la ciutadania i que puga conèixer de primera mà les principals institucions de la Generalitat, així com algunes de les zones històriques d’Alacant, València i Castelló.

D’esta manera la Generalitat dóna suport a una part fonamental de la cultura i la tradició de la Comunitat com són les bandes de música, manifestacions artístiques que s’integren en estos actes per al gaudi col·lectiu.

La iniciativa, a la que se li ha destinat un pressupost de 70.000 euros, permetrà que s’òbriguen les portes d’alguns dels edificis institucionals més emblemàtics per a acollir concerts i cercaviles oferides per les bandes de música pertanyents a la FSMCV. Esta campanya, a més, es completarà amb altres actuacions com les cercaviles que es realitzaran en les tres capitals de província el 9 d´Octubre i que, amb motiu de la celebració de Santa Cecilia, es posarà música en el propi Palau de la Generalitat.

Els concerts i cercaviles se celebraran des del 17 de setembre fins al 17 de desembre cada diumenge a les 12.00 hores (excepte els dies 8 i 29 d’octubre i el 19 de novembre). En total es realitzaran 33 actuacions, 11 en cada capital de província.

La campanya començarà amb les actuacions de la Societat Musical ‘Ruperto Chapí’ de Villena, la Unió Musical Valduxense i la Societat Musical d´Algemesí, que tocaran a Alacant, Castelló i València, respectivament.

A Alacant els concerts es realitzaran en l’Auditori Municipal Petxina de l’Esplanada (Passeig Esplanada d’Espanya, s/n), mentres que a Castelló i València es realitzaran cercaviles.