coronavirus

Si fa unes hores les autoritats italianes confirmaven la mort de la cinquena víctima per coronavirus ara la xifra puja. Sis persones són ja les mortes per aquesta malaltia que ha deslligat el pànic en el nord d’Itàlia. A més, es parlava d’una setena víctima però finalment s’ha desmentit.

La sisena persona morta era una pacient oncològica que es trobava en el municipi de Crema (Lombardía). Aquesta se suma a la mort d’un ancià de 88 anys en Caselle Landi en la mateixa regió del quart mort. En aquest cas era un home de 84 anys ingressat a l’hospital Joan XXII de Bèrgam.

Divendres passat Itàlia confirmava la primera mort pel coronavirus. Al llarg d’aquest cap de setmana s’han conegut dos casos més. La segona víctima mortal és un home de 78 anys i la tercera una dona de 77 anys. Ahir es coneixia la tercera víctima: una dona de 67 anys.

El brot del virus, que afecta principalment al nord d’Itàlia, porta ja més de 229 contagiats. Per això, el govern del país ha dut a terme mesures extraordinàries perquè no s’estenga més el virus. Entre elles, s’ha prohibit l’entrada i eixida d’11 localitats considerades l’epicentre del germen a Itàlia, on viuen 50.000 persones aproximadament.

En comptabilitzar les dades de hui, Itàlia és ja la tercera nació del món en nombre d’afectats, darrere de la Xina i Corea del Sud. Segons les autoritats, hi ha dues persones contagiades de 88 anys residents en el centre de Venècia. La ciutat dels canals ha suspès els dos últims dies de la seua festa gran, el Carnestoltes, per l’emergència del virus.

València – Atalanta, en dubte

L’Atalanta té una cita a Mestalla el pròxim 10 de març. No obstant això, està en dubte si els afeccionats del club de Bèrgam podran desplaçar-se per a veure al seu equip en el partit de la Champions. De fet, l’Atalanta no va jugar aquest cap de setmana per l’alerta del coronavirus, igual que altres clues italians.

«Ara més que mai tenim el deure de ser prudents i responsables. És necessari actuar amb serietat i determinació, sense alarmisme però evitant qualsevol situació de risc», va declarar el Ministre d’Esports italià després de suspendre els partits. De moment, cal esperar per a saber si vindran els 3.000 afeccionats de l’Atalanta que s’esperen a València.