El primer ensayo clínico con humanos de la vacuna contra el coronavirus comienza en España
Un voluntario recibe una dosis de una vacuna contra el coronavirus durante el ensayo clínico. EFE

El president de la GeneralitatXimo Puig, ha anunciat que unes 200.000 persones podran estar vacunades en la Comunitat Valenciana contra el coronavirus en el primer trimestre de 2021, d’acord amb les estimacions de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

Així ho va declarar el dimecres el cap del Consell després d’una reunió de treball amb  la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló. Aquesta va tenir lloc en el Palau de la Generalitat. Allí també van estar presents els membres de la comissió de vacunació de la Comunitat Valenciana enfront del coronavirus.

Puig va avançar que s’estan ultimant tots els procediments perquè Sanitat comence la vacunació “al més prompte possible”. L’objectiu és arrancar quan es dispose de les vacunes posat que va assenyalar que es compta amb la logística necessària.

400.000 DOSI PER ALS GRUPS PRIORITARIS

El president va explicar que les previsions són començar a rebre les primeres bovines al gener. Aquestes arribaran a les 400.000 dosis, dues per persona, durant el primer trimestre de 2021. Per tant, per a aquest mes ja podrien estar vacunades unes 200.000 persones de la Comunitat Valenciana.

Aquesta primera remesa està relacionada amb l’us compromisos de lliurament que la companyia Pfizer té amb Espanya i es tracta de la partida que correspon a la Comunitat. No obstant això, al marge d’aquest primer lliurament podran arribar més dosi en funció dels acords de subministrament amb altres companyies farmacèutiques.

Puig ha subratllat que la vacunació començarà amb els grups prioritaris. Aquestes són persones que viuen en residències; personal que treballa en aquests mateix centres; personal sanitari i sociosanitari; i persones vulnerables.