Sanitat reanuda la vacunación contra el coronavirus en la Comunitat Valenciana
Paquete con el envío de las vacunas Pfizer.

La Comunitat Valenciana ha administrat un total de 233.017 dosi de la vacuna contra el coronavirus. A més, ja són 96.789 persones les que estan immunitzades. No obstant això, aquests es troben per davall del que correspon a l’autonomia per nivell poblacional.

Segons les dades demogràfiques, els valencians representen un 10,66% de la població espanyola. Malgrat això, les últimes dades del Ministeri de Sanitat han revelat que l’autonomia ha rebut un total de 307.260 dosi de les més de 3,5 milions repartides a nivell nacional. Aquesta xifra suposa un 8,48% del total de vacunes d’Espanya. Per tant, pot afirmar-se que la Comunitat està dos punts per davall del repartiment que li correspon.

Davant aquesta situació, Ciutadans ha instat al Consell a exigir a Pedro Sánchez les dosis de vacunes que corresponen a la població valenciana. El portaveu de Sanitat de Ciutadans en Les Corts, Fernando Llopis, ha lamentat la situació.

Segons Llopis, el Govern de Sánchez “està castigant als valencians” amb un número de dosi inferior a la mitjana. Per això, ha demanat a la Generalitat demandar el número que correspon pel nivell de població.

UN PLA DE VACUNACIÓ “A SALTO DE MATA”

El diputat també ha denunciat que la Conselleria de Sanitat continua actuant “a salto de mata” en el pla de vacunació. Per això, ha exigit a la consellera Ana Barceló que compte el pla i l’explique en el Parlament valencià. A més, Llopis ha recordat que Ciutadans va reclamar fa ja dos mesos la compareixença de Barceló en Les Corts per a donar comptes sobre el procés d’immunització.

“Ens temem que el procés de vacunació puga alentir-se per les contínues improvisacions del Consell”, ha declarat. Segons Llopis, “és necessari” que Sanitat tinga “un pla” i que se sol·licite al Govern les vacunes corresponents.