Fitur

La Comunitat Valenciana participarà en la pròxima edició de Fitur, que tindrà lloc del 17 al 21 de gener, amb el propòsit de promocionar durant cinc dies tota la varietat turística de la destinació Comunitat i poder mantenir la senda de creixement turística registrada en aquest 2017.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha avançat que “es donarà protagonisme a les empreses”, al mateix temps que ha incidit que “aquesta fira, de la mateixa manera que la resta, ha de concebre’s com un lloc al que anar per a fer negoci i obrir noves vies de treball”. De fet, es va ampliar l’espai destinat al negoci i al sector, ja que ja són 200 empreses les que han mostrat el seu interès a assistir a aquest certamen amb l’AVT.

Així mateix, el titular de Turisme ha assenyalat que enguany hi haurà una zona específica per a la visualització i promoció de la gran varietat de productes de la Comunitat Valenciana, així com una gran plaça central destinada al producte experiencial. A més, el stand explicarà un espai específic per a les festes, com a elements distintius i autèntics grans esdeveniments de la Comunitat Valenciana. Com els anys anteriors, hi haurà un espai destinat al showcooking, una zona de tastos i degustacions, dues sales de premsa amb activitat ininterrompuda els tres dies de fira professional, una sala de premsa escrita per als periodistes i tres cabines de ràdio. El stand tindrà una superfície d’1.700 metres quadrats i el dia de la Comunitat Valenciana en Fitur serà el dijous 18 de gener.

Prevaldrà l’enfocament de producte

Segons ha avançat Francesc Colomer “el stand de la Comunitat Valenciana comptarà amb un ampli espai dedicat a producte en el qual volem que el sector siga coexpositor”. “Volem que la gent conega, perceba, que s’impregne de les nostres tres noves línies de Mediterrani Actiu, Mediterrani Rural, Mediterrani Gastronòmic i Mediterrani Cultural”, ha apuntat el secretari autonòmic.

Colomer ha posat l’accent que “per a la pròxima edició de Fitur prevaldrà l’enfocament de producte i una major participació professional amb l’objectiu de generar més oportunitats de negoci a les nostres empreses”.

Es presentarà la nova Plataforma d’Experiències Turístiques

L’Agència Valenciana del Turisme aprofitarà aquest certamen, el primer i més important de l’any a nivell nacional, per a presentar la nova Plataforma d’Experiències Turístiques en la qual està treballant juntament amb el sector, així com els nous catàlegs d’experiències.

En concret, es tracta de quatre noves guies, la primera d’elles “Mediterrani Actiu”, que inclourà experiències de bussege i submarinisme, cicloturismo i BTT, senderisme, així com activitats nàutiques i eqüestres”. Una altra de les guies versarà entorn de el “Mediterrani Cultural” i inclourà propostes de la Ruta de la Seda, Ruta del Grial, Ruta Modernista, Territori Borgia, a més d’experiències culturals, musicals i artístiques.

El tercer catàleg d’experiències portarà el títol de “Mediterrani Gastronòmic i saludable”, i englobarà propostes d’enoturismo, oleoturismo, pescaturismo, així com plans de salut i benestar. Finalment, la quarta guia estarà enfocada a el “Mediterrani Rural i Natural”, incloent experiències d’agroturismo, astroturismo, birdwathing, Camins de Dinosaures, Ecoturismo, Parcs Naturals i turisme rural en general.

Un stand de Muntatges Alavés

El muntatge del stand de Fitur per segon any consecutiu ho realitzarà l’empresa alacantina Muntatges Alavés.

Aquesta empresa serà l’encarregada de la creativitat, disseny, projecte tècnic, construcció, instal·lació, decoració, transport, muntatge i desmuntatge del stand per a la pròxima edició de Fitur, i que al seu torn, serà adaptable a altres 8 certàmens nacionals per a l’anualitat 2018: Madrid Fusió, Navartur, Sevatur, B-Travel, Routes Europe, Expovacaciones, Aratur i Intur.