La Comunitat Valenciana tendrá una desescalada gradual para salir de la tercera ola
La Policía Local de Valencia en un control de tráfico durante el cierre perimetral de la ciudad.

La fi de les restriccions ja té els dies comptats en la Comunitat Valenciana o almenys una part d’elles. L’autonomia comença avui el compte arrere per a acomiadar les mesures de contenció aplicades amb la finalitat de frenar el avanç de la tercera ona, la més virulenta de tota la pandèmia.

Va ser el passat 19 de gener quan el Consell va decretar el tancament total de l’hostaleria. A més, va limitar l’horari comercial a les 18 hores, entre moltes altres mesures. A això es va sumar el Decret 2/2021 del 24 de gener. Amb ell va quedar limitada la permanència de grups en espais públics i privats i es va restringir la mobilitat dels municipis amb més de 50.000 habitants durant els caps de setmana.

Encara que al principi les mesures estaven plantejades per a 15 dies, el decret del 24 de gener va fixar la seua prolongació. Segons el document oficial, les restriccions deixaran d’estar en vigor el dilluns 1 de març a les 23.59 hores.

Per tant, l’inici de la desescalada no arrancarà fins al dimarts dia 2. No obstant això, un nou decret de la Generalitat podria canviar això perquè l’inici de la nova normalitat coincidisca amb el començament de la setmana i el mes.

LA MESA INTERDEPARTAMENTAL SE CELEBRARÀ EL JUEVES

L’objectiu marcat pel president del Consell, Ximo Puig, és donar pas a una desescalada gradual i “prudent”. Serà aquest dimarts quan tinga lloc la segona taula de treball amb els sectors de l’oci i l’hostaleria. En ella s’espera que es fixen les bases de la desescalada.

No obstant això, la decisió final no es coneixerà previsiblement fins al dijous. Serà llavors quan tinga lloc la Mesa Interdepartamental. En ella s’analitzaran les últimes dades epidemiològiques per a avaluar l’avanç de la pandèmia i establir el modus operandi de la desescalada que seguirà la Comunitat Valenciana. Després d’això, es publicarà el decret que marcarà el procés de retorn a la nova normalitat.