atentados Barcelona

L’atemptat terrorista que ha patit Barcelona, amb 13 morts i centenars de ferits, ha tornat a colpejar a Espanya. Són milers de persones les que estan mostrant les seues condolences i suport als familiars de les víctimes.

La Comunitat Valenciana, com altres comunitats i països, ha mostrat tot el seu suport a Barcelona. A part de les condolences i repulsa per l’atac yihadista des de la Generalitat, en conéixer la notícia, la consellera de Sanitat, Carmen Montón es va posar en contacte amb el seu homòleg català, Antoni Comín, per a oferir unitats del Servei d’Atenció Mesurada Urgent (samu), sang, plaquetes o qualsevol recurs per a cobrir l’atenció sanitària.

De moment, la Delegació del Govern a la Comunitat Valenciana ha declarat tres dies de dol oficial, ha guardat, a les 12 hores, un minut de silenci enfront del seu edifici oficial i les banderes onejaran a mitja asta des de hui fins a diumenge  20 d’agost.

També la Generalitat Valenciana, les tres diputacions i ajuntaments han guardat minuts de silenci en senyal de solidaritat amb les víctimes.

Per la seua banda, el cardenal arquebisbe de València, Antonio Cañizares, celebrarà el dissabte una missa funeral en sufragi per les víctimes mortals i pel restabliment dels ferits. La missa tindrà lloc a les 19.00 hores en la catedral de València.

Els successos

L’atemptat va tenir lloc, el dijous, sobre les cinc de la vesprada. Una furgoneta blanca, marca Fiat, es va endinsar en el carril central de la Rambla de Barcelona i va atropellar a tots els vianants que trobava al seu pas.

Immediatament, els Mossos d’Esquadra van activar la ‘operación jaula’, prevista per a casos d’atemptats i amb la finalitat de tancar una determinada zona i evitar que fugen els sospitosos.

Els Mossos van detenir a dos sospitosos, però el conductor de la furgoneta segueix fugit. Hores després, en la matinada del divendres, va saltar de nou l’alarma per operació policial a Cambrils, província de Tarragona. Es tractava d’un altre atac terrorista amb sis civils i un policia ferits i cinc terroristes morts abatuts pels Mossos.