La Comunitat Valenciana segueix en Alerta Groga per fortes pluges

Les tempestes podrien descarregar fins a 20 litres per metre quadrat en les províncies de Castelló i Alacant.

36
lluvias

Continua l’alerta groga a la Comunitat Valenciana per fortes pluges, sobretot en les províncies de Castelló i Alacant. Les tempestes podrien acumular fins a 20 litres per metre quadrat.

Aquesta alerta que l’Agència Estatal de Meteorologia manté en pràcticament tot el territori, preveu “pluges localment fortes i/o vents forts i/o calamarsa inferior a 2 centímetres”, a part de tempestes d’intensitat superior de forma puntual.

Durant les últimes hores, les pluges han descarregat 1,8 litres per metre quadrat a Callosa d’en Sarrià (Alacant) i 0,6 l/m2 a Ibi (Alacant), segons el Sistema Automàtic d’Informació Hidrològica (SAIH).

Els serveis d’emergència recomanen tindre molta precaució davant episodis de Gota Freda. És necessari estar molt atents als mitjans de comunicació per a conèixer l’evolució de la tempesta, així com allunyar-se de les ribes tant del mar com dels rius i cercar un punt alt on protegir-se.

En el cas que les pluges no enxampen conduïnt, els experts aconsellen abandonar ràpidament el vehicle i si som arrastrats pel corrent, haurem de mantenir les vies respiratòries fóra de l’aigua, mai nadar a contra corrent fins que l’aigua ens arrossegue fins a la riba.

Però sobretot i en la mesura del possible, no eixir de casa mentre duren els episodis de pluges per a evitar riscos innecessaris.