La Comunitat Valenciana suspende la vacunación contra el coronavirus

La farmacèutica Pfizer ha ajornat el lliurament de la segona remesa de vacunes contra el coronavirus en huit països europeus, entre ells Espanya. Davant el retard de l’arribada de les noves dosis, la Conselleria de Sanitat ha anunciat que hui no es vacunarà en la Comunitat Valenciana.

L’objectiu del Consell per a aquest dilluns era continuar amb la vacunació contra la COVID-19 iniciat el diumenge amb el repartiment de 775 dosi. No obstant això, les 350.000 vacunes que anava a rebre hui Espanya s’han quedat en la planta de producció belga. D’aqueixes 350.000 dosis, la Comunitat anava a rebre un total de 31.000: 16.000 per a València; 10.000 per a Alacant; i 5.000 per a la província de Castelló.

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha assegurat que el problema es deu a un problema de càrrega i enviament patit a la fàbrica de Puurs (Bèlgica). No obstant això, ha assenyalat que l’incident ja està “resolt” i les vacunes arribaran el dimarts.

EL 18 DE GENER ARRANCARÀ LA SEGONA DOSI

Ahir diumenge, més de 700 valencians van rebre la primera dosi de la vacuna contra el coronavirus. El procés va arrancar a les 09.53 hores amb l’arribada de les vacunes al centre de distribució de València. Des d’ací van partir en direcció a les set residències lliures de COVID-19 on va començar la vacunació.

La primera persona de la Comunitat Valenciana a ser vacunada va ser Batiste Martí, de 81 anys, a Rafelbunyol; mentre que en una residència de Sant Vicent del Raspeig (Alacant) el primer vacunat va ser Salvador Brotons, de 65 anys, natural de Castalla. A la província de Castelló, la primera persona vacunada, en una residència de Borriana, va anar Benilde Domingo Monferrer, de 86 anys, nascuda a Benafigos.

Passades les tres de la vesprada es va donar per conclosa la vacunació de la primera jornada. Serà a partir del 18 de gener quan s’espera que tots els vacunats del diumenge reben la seua segona dosi. Des de Sanitat han assegurat que amb ella quedaran immunitzats definitivament contra el coronavirus.

Tal com han confirmat, el dimarts continuarà el procés de vacunació. La intenció que abans de Reyes estiguen vacunades totes les residències lliures de COVID-19. A més, de moment no s’han notificat efectes secundaris entre les persones vacunades.