comercio

La Conselleria de Sanitat estudiarà quines mesures regiran la nova normalitat durant les pròximes festes nadalenques. La consellera Ana Barceló ha assegurat que hi haurà restriccions amb la finalitat d’evitar que el Nadal repercutisca negativament en l’evolució de la pandèmia.

“Tenim a veure quines mesures hem d’implementar o quines recomanacions s’han de donar o imposar per a evitar que el Nadal deriven en una situació descontrolada quan acaben les festes per no respectar les mesures de seguretat”. Amb aquestes paraules ha avançat la notícia Barceló després de visitar l’hospital de la Vega Baixa.

Respecte a quines normes seran les imposades, la consellera ha assenyalat que s’estudiaran primer. Per a això, Sanitat analitzarà “tot el que comporte un augment de les relacions socials”.

Catalunya ha sigut la primera autonomia a pronunciar-se sobre aquest tema i ja ha fet públiques les mesures que entraran en vigor per a les festes. Mancant saber quines restriccions s’aplicaran en la resta d’Espanya, l’anunci de Catalunya deixa entreveure com podrien ser les festes en els diferents punts del país.

LES 7 MESURES QUE MARCARAN EL NADAL A CATALUNYA

  1. Reunions socials. Es permetran les trobades però amb un màxim de 10 persones. No obstant això, aquestes només podran ser de fins a dues bambolles familiars. Per tant, queden prohibides els menjars o sopars d’empresa a més de les grans reunions d’amics o familiars.
  2. Toc de queda. Aquest seguirà actiu de 22 a 6 hores i afectarà tant el sopar de Nadal com a la de Nit de cap d’any.
  3. Mobilitat. Catalunya mantindrà el seu tancament perimetral per Nadal. Tampoc es permetran els desplaçaments entre àrees de salut que estiguen en diferents trams de la desescalada durant els caps de setmana.
  4. Hostaleria. Els restaurants i bars podran obrir però amb límit. Aquest serà del 30% en interior i del 50% en terrassa. A partir del 4 de gener aqueix percentatge s’igualarà al 50% tant en interior com exterior. No obstant això, l’horari estarà limitat fins a les 21.00 hores pel que no hi haurà sopars de Nadal ni de Nit de cap d’any.
  5. Actes religiosos. Les cerimònies religioses de Nadal, incloent ací la Missa del Gall, sí que podran celebrar-se però amb aforament del 30% i un màxim de 100 persones.
  6. Espais culturals. Es permetrà l’assistència a cinemes, museus o teatres fins al 70% de l’aforament amb un màxim de 500 persones.
  7. Comerços. Els xicotets comerços podran obrir al 50% de la seua capacitat mentre les grans superfícies comercials tindran permès fins al 30%.