coronavirus
Personal sanitario valenciano frente al Hospital Universitario la Fe. / EUROPA PRESS

La pandèmia del coronavirus ha afectat la totalitat del país però les seues conseqüències no han sigut uniformes. El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha traslladat a la Generalitat el coneixement que la Comunitat Valenciana està entre les millors quant a control de la pandèmia.

Així ho ha anunciat hui la consellera de Sanitat, Ana Barceló, durant la roda de premsa sobre l’avanç del Covid-19. Segons Barceló, no és possible afirmar amb certesa quina ha diferenciat a la Comunitat d’altres autonomies. Aquesta ha assegurat que no se sabrà fins que s’investiguen totes les actuacions una vegada superada la crisi.

No obstant això, Barceló considera que han actuat diversos factors clau. Entre ells es troba la detecció i seguiment dels primers brots. Amb ells Sanitat va poder connectar els casos positius i relacionar-los per a la seua gestió. A més, afirma que també ha sigut clave la ràpida creació de protocols per a frenar l’avanç del coronavirus.

La Comunitat Valenciana és la setena autonomia amb més casos positius detectats en haver-se contagiat 7.443 persones. Quant a nombre de defuncions ocupa la cinquena posició amb 672 defuncions encara que ací s’ha de tenir en compte un altre factor: la població.

Si aquestes dades són mirades des del nombre d’habitants hi ha 15 defuncions per cada 100.000 ciutadans. Aquesta xifra situa a la Comunitat Valenciana com una de les 10 autonomies amb menor taxa de morts molt allunyada de Madrid (83 morts/100.000 habitants) o Castella-la Manxa amb 58.

109 CONTAGIS I 35 MORTS

Les tres setmanes de confinament ja sembren resultats. La Comunitat Valenciana sembla que es recupera correctament i el coronavirus va a poc a poc desapareixent. Hui s’han sumat 109 casos positius, la millor xifra des que es va declarar l’Estat d’Alarma.

Quant al número de morts sí que hi ha increment. Si ahir parlàvem de 24 morts hui la xifra creix a 35 defuncions. Així, són ja 672 persones les que han perdut la vida a causa del coronavirus: 311 a València, 283 a Alacant i 78 a Castelló.