calor

Amb el canvi d’estació, el passat 21 de desembre, ja es va anunciar que Espanya viuria el seu hivern més càlid dels últims anys i sembla que les prediccions tenien raó. Després d’unes jornades on les temperatures màximes han aconseguit els 20 graus, hui la Comunitat Valenciana viurà el dia més càlid de l’hivern en els últims tres lustres.

Segons arreplega l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), València aconseguirà hui els 23 graus de màxima igual que Alacant, Elx i Oriola encara que per davant d’aquests municipis estaran Castelló de la Plana i la Vall d’Uixó amb temperatures de fins a 25 graus.

Les temperatures mínimes també ascendeixen lleugerament i és que en poblacions com Xàbia es registraran 18 graus de mínima mentres Utiel arribarà als 9 graus, quatre més que en la jornada del 3 de gener.

No obstant açò, a pesar d’aquest ascens el Dia de Reyes canviarà el temps ja amb unes temperatures més pròpies de l’hivern i possibles pluges i ruixats amb tempestes ocasionals per diferents punts de la Comunitat Valenciana. A partir d’aquesta jornada les màximes rondaran els 14 graus a València amb gelades febles en zones altes de l’interior i un vent de component oest fluix o moderat.