La Comunitat Valenciana entra en alerta por riesgo de viento y oleaje
Mapa de avisos meteorológicos para la jornada del martes 9 de febrero. / AEMET

Prop d’una vintena de províncies estan aquest dilluns en alerta per fenòmens atmosfèrics adversos. En el cas de la Comunitat Valenciana se ha activat l’alerta groga per fortes ratxes de vent i temporal marítim.

L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha anunciat el desplaçament per la península d’un sistema frontal. Aquest va entrar el diumenge a Espanya encara que serà hui quan abast l’àrea mediterrània.

Les primeres zones en alerta groga de la Comunitat són l’interior de València i el litoral sud d’Alacant. En el cas del primer s’esperen ratxes de vent de fins a 80 quilòmetres per hora en municipis com Requena, Utiel, Ontinyent i Xàtiva; en el litoral alacantí l’alerta és per fenòmens costaners amb vent de força 7 i ones de fins a 3 metres d’altura afectarà localitats com Benidorm o Torrevieja, entre moltes altres.

No obstant això, les alertes no acaben ací i és que a les 12.00 hores s’intensificaran. Als avisos ja citats se sumen altres tres que afecten la totalitat de la Comunitat. A la província de Castelló l’interior sud estarà en alerta groga per vent de fins a 80 km/h.

Una situació similar es viurà a València on també entrarà en alerta tot el litoral, incloent la mateixa capital del Túria, per ratxes d’aire de fins a 70 km/h. A més, a Alacant s’activaran dos alertes grogues per ratxes de fins a 70 i 80 km/h tant a l’interior com en el litoral nord.

Avisos meteorològics d’AEMET per al dimecres 10 de febrer.

DIMARTS I DIMECRES TAMBÉ EN ALERTA

Totes aquestes alertes es mantindran actives durant la jornada d’aquest dilluns. Serà cara al dimarts quan gran part d’elles es desactivaran mantenint-se únicament les de l’interior de València i el sud d’Alacant. No obstant això, a les 19.00 hores s’espera una intensificació dels fenòmens costaners en la costa alacantina. La zona de Dénia i Xàbia entraran en alerta per ones de fins a 3 metres i vent de força 7. A més, en el cas del sud les ones podrien ser una mica més grans i arribar fins als 4 metres.

Per al dimecres les alertes grogues continuaran i tornaran a estendre’s per tota la Comunitat Valenciana. Tota l’autonomia estarà en avís per risc sense excepció. A l’interior el vent arribarà fins als 80 km/h mentre en el litoral s’aconseguiran els 70 km/h. A això se sumaran més fenòmens costaners que ja no només afectaran Alacant, també a la província de València.

No obstant això, les prediccions d’Aemet apunten al fet que el temporal començarà a amainar cara a la vesprada del dimecres. Per a llavors es desactivaran les alertes recuperant-se la normalitat en tota la Comunitat Valenciana.