puerto

Compromís i PSPV apaguen el foc generat davant les seues discrepàncies sobre la necessitat o no de realitzar un informe per a una nova Declaració d’Impacte Ambiental (DIA) de l’ampliació del Port de València. Abans de l’últim ple celebrat van acordar no exigir una nova declaració d’impacte ambiental per als nous molls i deixar la seua avaluació al Ministeri de Transició Ecològica. Així han aconseguit resoldre totes els desacords suscitats per este tema.

Les obres d’ampliació del Port de València es troben en procés d’estudi per part de Foment i han generat opinions molt diferents. Per a entendre aquest debat és fonamental conèixer els diferents punts de vista.

Autoritat Portuària

Aurelio Martínez, president de l’Autoritat Portuària de València (APV), manté la seua posició de defensa a la contribució mediambiental que suposaria l’accés nord. Esta obra és la que completaria l’ampliació del port, el principal motiu de debat entre l’APV i l’Ajuntament. Per part seua, l’Autoritat Portuària és partidària de realitzar un túnel submarí com a mesura que evite que 2.000 camions facen marrada de 40 quilòmetres al dia i reduir, així, el consum de combustibles fòssils.

PSPV

Abans d’aconseguir l’acord que van anunciar l’última setmana. Sandra Gómez proposava que els tècnics i els professionals anaren els qui decidiren sobre la necessitat de realitzar un informe per a una nova Declaració d’Impacte Ambiental (DIA) de l’ampliació del port. A més, va rebutjar en diverses ocasions l’ús partidista que se li està donant al tema de l’ampliació portuària, i defensa que els tècnics i professionals prenguen les decisions sobre la necessitat d’aquest informe.

Compromís

Joan Ribó, alcalde de València, va afirmar que “la posició del PSOE es queda tala”. Encara que, va negar que els diferents punts de vista entre el seu partit i els socialistes respecte aquest tema haguera obert una crisi de govern. Per si quedava algun dubte, ja han aconseguit posar punt i final a la seua disconformitat. Compromís accepta la moció alternativa del PSPV en el qual se sol·licita a la Unitat Portuària al fet que tinga en compte els informes encarregats per Ribó a algunes regidories per a justificar el requeriment d’una nova DIA. També demanen que seguint les conclusions obtingudes pels informes siguen els ministeris competents els que decidisquen sobre la necessitat d’una altra declaració de l’impacte mig ambiental.

PP

La portaveu del PP a l’Ajuntament de València, María José Catalá, posa en dubte la validesa dels informes per encàrrec de Ribó i critica que l’alcalde donara ordres als seus caps de servei perquè li feren documents a la carta per a poder justificar la seua posició política.