Desvelan cómo ha sido el primer caso de reinfección en España: mayor gravedad y contagio al entorno
Coronavirus, médico SALUD COLOURBOX

L’hospital madrileny Gregorio Marañón ha revelat totes les claus sobre el primer cas de reinfecció per coronavirus a Espanya. Aquest s’ha comunicat en una publicació científica en la qual s’explica com va ser el procés.

La contagiada va ser una dona que va donar positiu en coronavirus tant a l’abril com al setembre. La diferència entre les dues malalties va ser de quatre mesos i mig. Això es es va deure a un contagi de dos ceps diferentsLa segona en concret va ser més agressiva per a la malalta. De fet, aquesta va presentar un major problema de salut havent de ser ingressada.

“En aquest estudi, s’ha proposat una via alternativa de documentació de la reinfecció determinant els ceps circulants en la població en el moment de cada episodi i demostrant que el cep causant de la reinfecció no existia en el moment del primer episodi”, explica el doctor Darío García de Viedma, responsable de liderar la investigació.

Segons el doctor, l’estudi ha sigut possible perquè el departament de Microbiologia de l’hospital compta amb unes 1.000 ceps de coronavirus seqüenciades. Aqueix miler de ceps suposen una representació del virus al llarg de tota la pandèmia. Amb ells es pot saber si pertanyen a un mateix cep o per contra són de diferents i hi ha possibilitat de reinfecció.

A més, en el cas de la contagiada espanyola es va comprovar que amb la segona recaiguda també es podia continuar transmetent el virus. Fins al moment no hi havia constància que un reinfectado poguera contagiar la COVID-19 en el seu entorn. Segons la publicació, hui dia només s’han comunicat 27 reinfeccions a tot el món.