El transport triat pels valencians per a moure’s per la ciutat

Les dades del Centre de Gestió de Trànsit adverteixen d'una baixada de l'ús de vehicles motoritzats en pro de bicicletes i patinets.

La bicicleta i els patinets elèctrics estan de moda i sembla que han vingut per a quedar-se. Cada vegada són més els usuaris de València que trien aquests transports per a desplaçar-se per la ciutat i així ho reflecteixen les estadístiques. Segons el Centre de Gestió de Trànsit, ara un de cada cinc vehicles que circulen pel carrer Colón són bicis o patinets. Una xifra destacada si es té en compte que el trànsit motoritzat com a cotxes o furgonetes ha descendit un 4% a la ciutat.

Des de 7 Televalencia hem volgut comprovar aquestes xifres preguntant als espectadors com es mouen per València. Segons els usuaris, el cotxe continua sent l’opció més valorada amb un 33% de vots però li segueix molt de prop el transport públic amb un 27%, caminant (23%), amb bicicleta (10%) i en patinet (6,5%).

Els Pressupostos Generals de l’Estat seran clau per a millorar el sistema del transport públic metropolità. Per eixe motiu des del govern valencià es continúen reivindicant els 38 milions d’euros necessaris per a oferir un servei de qualitat amb el que complementar altres sistemes de mobilitat. L’objectiu és cobrir les necessitats de tots els valencians per a crear una ciutat més sostenible, lliure de trànsit i contaminació.

¿A qué velocidad comenzarán a multarnos los nuevos radares de Valencia?