La Diputació de València ha reunit aquest dilluns a prop de 3.000 falleres i fallers en la tradicional recepció que obri la setmana gran de la festa en la plaça de Manises. Aquest acte, “molt estimat pel col·lectiu faller perquè pot compartir una matinal festiva amb la fallera major de València i la seua Cort d’Honor”, segons explica el president, Jorge Rodríguez, ha servit enguany per a proclamar l’aposta de la corporació per la igualtat.

“Igualtat entre homes i dones, però també entre municipis i persones”, ha continuat Rodríguez, que ha posat en valor “aquesta festa oberta i participativa a la qual cada any estan convidades les prop de 900 comissions falleres del cap i casal i les comarques valencianes”. Una recepció que en aquesta ocasió ha servit perquè “la Diputació i les Falles llancem un crit unànime en favor de la igualtat entre persones, siga el que siga el seu gènere i procedència”.

La Diputació, que entre el seu personal compta amb un 60% de dones, ha lliurat a cada comissió un estendard amb el lema ‘Som igualtat’, i el president ha instat a les falleres i fallers a col·locar aquestes banderoles en els seus monuments i després en els casals, amb l’objectiu de “fer visibles missatges com el de la igualtat o el rebuig a la violència de gènere”. Per a Rodríguez, “les Falles són un potent vehicle de transmissió de valors socials”, i aquest és l’únic requisit de l’actual govern provincial per a concedir l’ajuda que cada any destina la corporació a les comissions falleres de la província.

La Diputación abre la semana grande de las Fallas proclamando la igualdad junto a 3.000 falleros.

La fallera major de València, Rocío Gil, ha coincidit amb el president de la Diputació en “el potencial de les Falles per a conscienciar a la societat sobre determinats valors, com és la lluita per la igualtat d’oportunitats entre homes i dones”. Rocío Gil ha agraït a la Diputació que implique a les comissions falleres en aquestes campanyes de sensibilització “perquè tots puguem viure en una societat més justa i igualitària”.

Rocío Gil ha celebrat “l’organització d’aquesta recepció multitudinària en la qual tenim l’oportunitat de compartir una jornada festiva molt propera amb totes les falleres i fallers” i ha insistit en el missatge que comparteix amb la Diputació, adaptant-ho al col·lectiu faller: “La dona juga un paper fonamental en les Falles”.

Per la seua banda, la vicepresidenta de la Diputació, M. Josep Amigó, ha manifestat que “és un dia de molta alegria per haver pogut rebre a totes les falleres i fallers de les nostres comarques i obrir-los les portes d’aquests palaus, que són patrimoni de les valencianes i valencians”.

Amigó ha reivindicat el paper de les Falles en els pobles i ha destacat la importància del missatge d’igualtat que se li ha demanat difondre al col·lectiu faller. “Les Falles poden ajudar a empoderar a les dones. Estem per unes Falles en igualtat i també sostenibles, que respecten el medi ambient”, ha afegit la vicepresidenta.