Agentes de la Guardia Civil durante una campaña de la DGT.
GRAF2699 Museros - Valencia (Comunitat Valenciana), 6/08/2018. Un agente de la Guardia Civil de Tráfico da el alto a un vehículo durante un control de velocidad esta mañana en la carretera CV-32 en la localidad valenciana de Museros. EFE/ Manuel Bruque

Amb la proximitat de les festes nadalenques comencen unes setmanes d’esdeveniments socials on els menjars i sopars d’empresa són les cites que més es repeteixen en les agendes de tots els espanyols i en les que el consum d’alcohol s’intensifica de manera general.

Per a evitar accidents amb víctimes mortals, la Direcció General de Trànsit arranca hui la campanya de control d’alcohol i drogues que s’allargarà durant tota les setmana finalitzant el pròxim diumenge 15 de desembre.

Des de la DGT han assegurat que els controls realitzats per agents de la Guàrdia Civil es podran donar “a qualsevol hora del dia” i “en totes les vies” pel que qualsevol zona de València i els seus voltants podran ser punt d’una de les 25.000 proves diàries que es duran a terme durant estes set jornades.

Cal recordar que 1 de cada 3 accidents mortals està relacionat amb l’alcohol i el consum de drogues pel que la campanya de Trànsit cerca reduir el nombre de sinistres i víctimes en les carreteres.

A més, en el cas de consumir aquest tipus de substàncies i ser detectat en un control pot suposar una infracció de fins a 1.000 euros i la pèrdua de sis punts del permís de conduir sense oblidar que una superació dels 0,60 mg en sang comporta pena de presó.

Donar positiu en alcohol amb entre 0,25-0,50 mg/l d’aire espirat la multa és de 500 euros més la retirada de 4 punts; +0,50 mg/l la sanció creix als 1.000 euros amb 6 punts; mentre que donar per damunt de 0,60 mg/l passa a ser un delicte amb de tres a sis mesos de presó, retirada del carnet d’un a quatre anys i pagament de multa o treballs comunitaris que poden ser de fins a tres mesos de duració.