Comunitat

Demà arranca a Madrid una nova edició de FITUR . Un any més la Comunitat Valenciana estarà present mostrant durant cinc dies tota la varietat turística de la destinació. El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ens desvetla en una entrevista al digital 7 Televalencia l’estand de la Comunitat en FITUR 2018

1. Què suposa FITUR per a la Comunitat Valenciana?

Estem davant un dels certàmens turístics més important a nivell mundial. I per a la Comunitat Valenciana FITUR és un gran aparador per a donar a conèixer nostra millor versió. Allí explicarem el nostre relat de diversitat i hospitalitat mediterrània.

2. Com va a ser l’estand de la Comunitat enguany en FITUR?

En concret, la Comunitat Valenciana comptarà amb un estand d’1.800 metres quadrats situats en el pavelló número 7 de IFEMA, als quals cal sumar els 36 m2 de l’estand de FITUR LGBT i altres 36 m2 del stand de FITUR FESTIVALS, que estaran tots dos situats en el pavelló 3. D’aquesta forma la Comunitat Valenciana “serà l’única comunitat autònoma que participe en aquest espai, demostrant l’aposta singular pels festivals com a producte turístic”.

3. Quines novetats va a mostrar enguany la Comunitat? Fitur

En aquesta edició hem reforçat àrees orientades a les empreses en el vessant de comercialització, però també en el vessant de generació d’experiències i en la identificació del producte.

A més de disposar de millor espai, enguany, a través de l’estratègia CreaTurisme naix ‘Experiències Comunitat Valenciana’ com una plataforma oberta d’experiències turístiques, que es presentarà en la pròpia fira, on promocionar i posar en el mercat les propostes creades per les empreses de la Comunitat.

Es tracta d’una plataforma tecnològica, base per a l’edició dels diferents materials de promoció d’experiències que presentarem en Fitur”. Anem a presentar quatre fullets temàtics amb experiències en castellà i anglès sota els títols Mediterrani Actiu, Mediterrani Cultural, Mediterrani Rural i Mediterrani gastronòmic i saludable, a més de la seua corresponent versió online.

4. Se li va a donar enguany un enfocament més professional a la fira?

Des de les institucions hem d’assumir el paper de tramoyistas, que és l’únic que ens correspon, perquè en l’escena brille el producte, els professionals i el teixit empresarial que cada dia li la juga i arrisca en pro del turisme. Per açò la fira la concebem com un espai per a la comercialització i per a l’impuls empresarial. En aquesta nova edició continuem amb el viratge cap a un prisma professional on el producte, els professionals i les empreses són el més important.

5. I després de FITUR, quin va a ser l’estratègia de l’Agència Valenciana de Turisme en aquest 2018?

En 2018 assistirem a 50 fires promocionals, tant generalistes com a especialitzades per producte al mateix temps que es duran a terme prop de 200 accions del Pla Operatiu amb Turespaña en mercats internacionals.

A més, a aquestes accions promocionals cal sumar els 42 projectes de màrqueting a través de diferents línies i aliances amb associacions de la Comunitat que conformen un total de 300 accions conjuntes per a posicionar la Comunitat Valenciana en els mercats.

6. Se li ha preguntat molt sobre aquest tema en els últims mesos sobre la polèmica taxa turística. Què opina del debat obert sobre aquest tema?

Vaig deixar clara la meua postura en Les Corts Valencianes però la reitere. Un impost al turista no seria bo en aquest moment perquè ja paga molt pels serveis que utilitza, i no cal responsabilitzar-li a ell que no s’haja invertit en infraestructures o millores en les ciutats. En aquest sentit som més partidaris de cercar ingressos d’altres maneres, lluitant contra el turisme il·legal per exemple.