Los colegios valencianos cambian el protocolo Covid con la nueva vuelta al cole

El president de la GeneralitatXimo Puig, ha mantingut una reunió amb el conseller d’Educació, Vicent Marzà, i amb la consellera de Sanitat, Ana Barceló, per a avaluar el retorn als col·legis després de les vacances de Nadal.

En el transcurs de la reunió, s’ha constatat que la volta a l’activitat lectiva s’ha produït amb normalitat. A més, s’ha anunciat que Educació ja ha inclòs les baixes comunicades per COVID-19 en la llista d’adjudicacions per a substitucions que publica cada dilluns. L’objectiu és que aquestes places estiguen cobertes aquest dimarts.

En concret, després de la represa de les classes s’ha registrat un 0,6% de docents en situació d’incapacitat temporal per COVID-19. Des de la Generalitat, asseguren que la xifra no ha afectat el normal desenvolupament de l’activitat educativa.

Així mateix, cal recordar que el 77,8% del personal dels centres educatius valencians ja ha rebut la dosi de reforç. A més, les persones pendents tindran noves oportunitats de rebre la dosi de record perquè els departaments continuaran citant.

Respecte de la vacunació infantil, s’ha recordat que 107.000 alumnes menors de 12 anys ja estan vacunats. Aquesta setmana es reprendrà la immunització de l’alumnat de 5 a 8 anys. Per a això, ja s’ha remès a les famílies l’autorització amb la finalitat de conducta a la vacunació d’aquest grup de població.

Ximo Puig reunido con Vicent Marzà y Ana Barceló en el Palau de la Generalitat.

NOVA NORMATIVA EN ELS COL·LEGIS VALENCIANS

Any nou i mesures noves. La volta a les aules ha portat amb ella un canvi de dinàmica en el protocol d’actuació contra el coronavirus. La principal novetat és la referida a les quarentenes.

A partir d’ara, seguint el marcat per la Comissió de Salut Pública, quan hi haja un positiu de COVID-19 en una classe aquesta no haurà d’aïllar-se. Només s’haurà de complir amb una quarentena si hi ha més de quatre contagiats en el grup o més del 20%.

508 PROFESSORS DE BAIXA PEL COVID-19

Les direccions dels centres educatius han comunicat 508 baixes de professorat per COVID-19. Per tant, dels prop de 78.000 docents, el 99,4% s’han incorporat al seu lloc de treball.

A Alacant han comunicat 145 baixes per COVID-19 i s’ha incorporat el 99,5% del professorat; a Castelló han comunicat 41 baixes i, per tant, s’ha incorporat el 99,6% del professorat; i a València han notificat 322 baixes i s’ha incorporat el 99,2% del personal docent.

Cal recordar, a més, que la Conselleria realitza tres processos d’adjudicacions de vacants per a substitucions cada setmana. D’aquesta manera, s’assegura el bon funcionament i la cobertura de les baixes de professorat en els col·legis.