Educación crea nuevas asignaturas para estudiar desde los derechos LGTBI hasta el feminismo o la lengua de signos
Alumnos de un instituto en el primer día del comienzo de las clases de Secundaria y Bachillerato en 2020. / María José López (Europa Press)

Milers de xiquets valencians han tornat hui a les aules després de les vacances de Setmana Santa i Pasqua. La jornada ha suposat un canvi significatiu respecte a les últimes tornades al col·le per la eliminació de les mascaretes.

A partir d’aquest dimarts, els tapaboques ja no seran obligatoris “amb caràcter general” en els centres educatius. A més, seguint el Boletín Oficial del Estado (BOE), la mesura s’aplicarà en tots els espais ja siguen oberts o tancats. Per tant, alumnes i professors tindran permès no usar les mascaretes en aules, menjadors, gimnasos, etc. De la mateixa manera, el personal no docent i pares o tutors d’alumnes que acudisquen a arreplegar als menors tampoc hauran de portar-les.

No obstant això, la Conselleria d’Educació ha emès una circular on arreplega algunes excepcions. Sí que s’haurà d’utilitzar mascaretes en alguns supòsits: en el transport escolar per a tots els majors de sis anys; persones vulnerables per ser majors de 60 anys, immunodeprimides o embarassades; i alumnes o professors que siguen positiu en coronavirus així com els seus contactes estrets durant 10 dies des del diagnòstic o arrancada dels símptomes.

Malgrat eliminar l’obligatorietat de les mascaretes, des d’Educació han fet una recomanació. S’aconsella utilitzar els cubreboques en tots aquells espais on no puga garantir-se la ventilació. També en llocs en els quals no puga mantenir-se una distància de seguretat de 1,5 metres.

De la mateixa manera, Conselleria ha demanat “respecte” per a les persones que sí que desitgen continuar portant màscara voluntàriament.