gripe

El Col·legi de Metges de València ha posat en marxa una campanya per a instar als més de 14.700 metges de la província de València a vacunar-se enfront del virus de la grip com a mesura de contenció en l’expansió de contagis d’esta malaltia. Sota el lema “Posa-li un mur a la grip” la corporació col·legial està realitzant una campanya informativa amb materials gràfics a través de canals de comunicació amb els metges col·legiats per a augmentar els registres de vacunació del col·lectiu.

L’Il·lustre Col·legi Oficial de Metges de València (ICOMV) informa que a pesar de les mesures de protecció higiènica i sanitària, el col·lectiu mèdic forma part dels grups de risc de contagi i transmissió del virus pel seu contacte directe amb portadors i espais de confluència amb els mateixos com els centres sanitaris.

Per açò, recomana als metges, personal sanitari i a la resta de la ciutadania el compliment de les recomanacions plantejades en la campanya de vacunació enfront de la grip engegada tant pel Col·legi de Metges de València com per la conselleria de Sanitat.

De la mateixa manera, advertix que el virus de la grip registra una taxa de mortalitat directa baixa, però en el cas dels diferents grups de risc com són embarassades, els xiquets de 6 a 59 mesos, els ancians, els pacients amb determinades malalties, com a VIH/sida, asma, neumopatías cròniques o cardiopaties cròniques. En estes grups poblacionals el perill augmenta de manera considerable arribant a ser un factor destacat de mort per la incidència de complicacions greus en altres patologies.

Des de la corporació col·legial destaquen la importància de la vacunació dels metges valencians pel seu propi benefici sanitari i per responsabilitat amb els usuaris de la sanitat valenciana. Amb esta acció, s’establix un mur a la propagació del virus reduint el risc d’epidèmia en la població.