En una època on la tecnologia ha guanyat terreny als llibres quasi sembla fruit de la màgia veure a un menor devorant una obra literària. Aconseguir que els xiquets lligen és el repte que s’ha marcat el Colegio Escuelas Pías de València. Per a això han creat el projecte Hogwarts-Pías, una iniciativa que ha transformat el centre en el col·legi d’Harry Potter.

Alumnes, professors i famílies s’han bolcat en aquesta activitat durant tot el mes de febrer. En aquest temps totes les assignatures s’han impartit des de la perspectiva del món creat per J. K. Rowling.

Segons informen des del col·legi, el dia 10 de febrer va arrancar el projecte. Des de llavors tots els alumnes han accedit al centre des de l’andana 9¾ amb la intenció d’agafar l’Exprés d’Howgarts Piules i arribar a classe.

El professorat d’Infantil i Primària ha rebut als seus alumnes convertits en diferents personatges de la saga. A més, durant més de 15 dies els problemes de matemàtiques han tingut com a protagonistes als personatges d’Harry Potter. En educació física s’ha jugat al “esco-quidditch” i en música s’han creat varetes màgiques al ritme de la banda sonora.

RUEDAN UNA PELÍCULA DEL UNIVERSO HARRY POTTER EN VALENCIA

El projecte es va iniciar amb un concurs literari dirigit a estudiants 4º de Primària a 2º de Batxiller. Els alumnes van poder donar regna solta a la seua imaginació i fer un relat sobre Hogwarts-Pías.

Partint d’eixos relats, s’ha rodat una pel·lícula entre alumnes i professors que es presentarà aquest dijous 27 de febrer. El Colegio Escuelas Pías obrirà les seues portes per a estrenar-la davant el públic i organitzarà una festa per a la qual s’espera a més de 1.200 persones.

La vesprada comptarà amb més de 40 proves sobre Hogwarts per a les famílies i acabarà amb un sopar en el claustre del centre que es convertirà en el Gran Menjador.

DOTZE ANYS FOMENTANT LA LECTURA

El Projecte d’Animació Lectora es va iniciar fa dotze anys. El primer gran esdeveniment es va realitzar en el curs 2008-09, ambientat el Col·legi en Sherlock Holmes. Posteriorment, el va centrar va optar per altres temàtiques com Tintín o les obres de Jules Verne. Cada any s’ha generat una major acceptació per part d’alumnes, pares i professors.