Hui finalitza la temporada de bany a la Comunitat Valenciana, una campanya que ha estat protagonitzada pel tancament de les platges per contaminació de l’aigua. Només a València este estiu les seues platges s’han tancat el triple de vegades que l’any anterior.

Este ha sigut el malson dels hostelers, la bandera roja a la costa es tradueix en pérdues de fins al 50% respecte de la facturació d’una jornada habitual.

Un problema per al turisme front al qual la Conselleria d’Agricultura i Transició ecológica ha posat solució, la instal·lació de cloradores. Dispositiu que vessen clor en la desenvocadura de les sequies que eixen al mar. En total s’han instal·lat 11 en tota la costa valenciana, als municipis de Alboraia, Meliana, El Puig y la Pobla de Farnals.

Encara que beneficiosa per al turisme, la solució no ha estat exempta de polémica i en xarxes socials han estat molts els usuaris que l’han criticat, tildant la mesura d’auténtica barbaritat i mostrant imatges del dany provocat a la fauna de la zona.

Els alcaldes dels municipis afectats es defenen al·legan que les actuacions están controlades per la conselleria i els nivells de clor són els óptims.

Amb la seua retirada quedará obert fins el porper estiu el debat sobre el preu que s’ha de pagar en benefici del turisme.