NASCAR
FIORANO (ITALIA) 08/05/2012 © FOTO ERCOLE COLOMBO

El Circuit Ricardo Tormo celebra els dies 13 i 14 d’abril la sisena edició del València NASCAR Fest, el festival americà de carreres del traçat de Xest i l’única cita a Espanya de les Whelen NASCAR Euroseries. Ací tens 5 motius perquè no et perdes el major espectacle americà del calendari del Circuit Ricardo Tormo:

#1 Per a tota la família

Al València NASCAR Fest trobaràs activitats per a tots els membres de la família. Des dels pintacaras, la ludoteca i els castells inflables per als més xicotets (que a més no paguen) fins als cotxes americans i l’àmplia oferta de food trucks en el paddock per als quals vinguen a gaudir d’un bon esmorzar.

A més escola de Seguretat Viària i renovades activitats dins i fora de la pista per a gaudir d’un gran dia en el Circuit

#2 Igualtat màxima

Les carreres de NASCAR són curtes i molt intenses. No et perdes el procediment d’eixida amb himne dels Estats Units i tot. I quan el semàfor es posa en verd tindràs l’oportunitat de veure unes eixides llançades (rolling start) espectaculars en les quals els tocs entre cotxes són habituals.

La igualtat mecànica deixa en mans de l’habilitat dels pilots les diferències que es puguen obtenir. Recorda que hi ha dues carreres el dissabte i altres dos el diumenge, cadascuna d’elles amb un pilot diferent en les categories Elit 1 i Elit 2.

#3 Copa Clio

A més de la versió europea de la NASCAR, la Clio Cup té previst obrir el seu campionat a Espanya en el Circuit. És difícil trobar una marca tan implicada en la competició de circuits i rallies com Renault, que en 2019 compleix el seu cinquanta-un aniversari en els traçats espanyols donant a conèixer a multitud de pilots. Enguany, una vegada més el nou Clio IV serà el gran protagonista de la marca gal·la a Espanya.

Les copes Renault han sigut i són, bressol de grans pilots. Fa cinquanta-un anys Renault obria el camí de les copes monomarca a Espanya amb la Copa R8 TS, a la qual van seguir la Renault 5, la 5 Turbo i la Mégane fins a arribar a la Clio en les seues diferents evolucions, aquests vehicles en competició han sigut una pedrera inesgotable de pilots i futurs campions com Carlos Sainz, Luis Pérez Sala, Salvador Cañellas o Luis Villamil entre altres.

#4 Jacques Villeneuve

El Campió del Món de Fórmula 1 i guanyador de les 500 milles d’Indianapolis Jacques Villeneuve participarà en la temporada 2019 de les Whelen NASCAR Euroseries i s’estrenarà en carrera en el Circuit.

Un autèntic emblema dels esports del motor i un dels pilots més eclèctics de l’era moderna, Jacques Villeneuve va guanyar el Campionat del Món de Fórmula 1 en 1997, les 500 milles d’Indianapolis en 1995, les Indy Car World Sèries en 1995 i va acabar segon en les 24 hores de Le Mans. A més va tenir l’oportunitat de competir en tyres National Sèries de NASCAR i en les NASCAR Pinty’s Sèries al Canadà.

#5 Podium y Jaula

Per primera vegada en el Circuit Ricardo Tormo, la cerimònia de lliurament de premis després de cada carrera no se celebrarà en el podium al costat de la torre de control. Els guanyadors de NASCAR celebraran les seues victòries en el paddock davant de tots els afeccionats.

Ja saps, després de cada carrera baixa ràpid de la graderia perquè el podium estarà situat en el paddock i allí podràs veure la celebració i el lliurament de premis i victorejar al pilot guanyador.

La nueva Piscina Valencia anuncia su apertura de puertas

El Museu de les Ciències nos invita a un viaje interactivo al cerebro