Renfe anuncia a qué hora salen a la venta los billetes del nuevo AVE low cost
Interior de un vagón de clase turista de AVLO.

El servei de trens d’alta velocitat low cost de Renfe (Avlo) ja està operatiu a València. Aquest dilluns ha començat a funcionar el trajecte València-Madrid amb els AVE econòmics de la companyia ferroviària.

Des de hui, Avlo comptarà amb sis circulacions diàries, tres per sentit. A més, oferirà fins a 2.200 places cada dia amb una ocupació de fins a 365 seients per tren en aquesta primera fase. Una vegada qualle el servei, ja en la segona fase, s’incorporaran els trens que operen hui dia en la línia Madrid-Barcelona amb un total de 438 places.

QUANT CUESTA VIATJAR EN AVLO?

Els preus d’aquests trens d’alta velocitat parteixen des dels 7 euros, xifra que es redueix a 5€ si és un menor de 14 anys acompanyat d’un adult. No obstant això, el sistema modula aquest preu sobre la base de l’oferta-demanda del dia seleccionat. És a dir, els caps de setmana o festius puja el cost d’aquest transport.

Un altre avantatge de l’AVE low-cost és que manté el descompte de Renfe per a famílies nombroses. Així, descomptarà un 20% en la categoria general i un 50% per a categoria especial.

QUINS SERVEIS TENEN COST EXTRA?

Respecte als serveis inclosos, es pot viatjar amb una maleta de cabina i una bossa de mà. A més, els usuaris tenen opció d’afegir serveis addicionals amb un cost extra com la selecció de seient (+8€); canvis i anul·lacions (+8€); o viatjar amb equipatge addicional (+10€/complement).

QUINA ÉS LA DURACIÓ? TÉ PARADES?

Respecte a la duració del trajecte, cada Avlo tarda un temps diferent en funció de les parades efectuades en Requena-Utiel i Conca. No obstant això, tots els viatges es realitzen entre 1h 40 minuts i 1h 54 minuts.

A QUINA HORA IX CADA AVLO?

Els trens Avlo operen sis vegades al dia: tres per trajecte. Des de València Joaquín Sorolla els horaris són a les 09.28 (arribada a les 11:20h); 16.15 (arribada a les 17:55h) i 21.10 (arribada a les 23:04h). En el cas d’eixir des de Madrid Porta d’Atocha els horaris són a les 06.30 (arribada a les 08.23); 12.40 (arribada a les 14.33); i 18.40 (arribada a les 20.20).