La Ciutat de l’Artista Faller, un museu a l’aire lliure

Una ruta complementa la visita al Museu de l'Artista Faller i permet donar a conèixer la història i el patrimoni d'aquest barri creatiu de la ciutat de València.

La Ciutat de l’Artista Faller permet donar a conèixer la història i el patrimoni d’aquest barri creatiu de la ciutat de València.

La ruta, complement de la visita al Museu de l’Artista Faller mantingut pel Gremi, està senyalitzada per vuit panells que alternen informació actual sobre l’ofici d’artista faller i els treballs que històricament duen a terme aquests professionals amb altres activitats complementàries (carrosses, tematitzacions d’estands o fires i decorats en cinema o teatre, entre uns altres).

La informació es presenta en tres llengües: valencià, castellà i anglès, acompanyada de fotografies procedents de diversos arxius, entre els quals es troben els de diversos artistes fallers.

Els textos dels panells han sigut a càrrec de l’historiador Iván Esbrí, al capdavant del Centre de Documentació de les Falles, i la imatge gràfica ha sigut obra del dissenyador Ibán Ramón, partint de la icona que identifica des de fa anys la festa de les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO, finalment materialitzada el 30 de novembre de 2016.

Una iniciativa vol convertir l’espai creatiu en un museu a l’aire lliure i que s’emmarca en el Pla de Revitalització de la Ciutat de l’Artista Faller des de l’Ajuntament.

Un espai idoni per a la realització d’activitats, com així demostren les experiències d’activitats realitzades els últims anys en aquest espai tant per la Regidoria de Cultura Festiva com per la pròpia Junta Central Fallera i també per part d’altres agents públics i privats.