Goya

Màlaga tornarà a ser per segon any consecutiu la ciutat triada per a acollir els Premis Goya. València semblava que era la ciutat que més sonava amb força per a celebrar la gala de 2021 en coincidir amb el centenari del naixement de Berlanga. No obstant això, un comunicat de la Acadèmia de Cinema ha revelat que finalment es realitzaran en la localitat andalusa.

La 35 edició dels guardons estaran presentats per Antonio Banderas i la periodista María Casado. La gala se celebrarà el 27 de febrer de 2021. Aquesta tindrà lloc en el Teatre del Soho CaixaBank, centre gestionat per l’actor malagueny.

Des d’allí es realitzaran connexions externes amb diverses ciutats espanyoles. Entre elles estarà València, concretament es farà en el Palau dels Arts. Segons han confirmat, la ciutat continuarà optant a la celebració dels premis quan tornen a celebrar-se en una única seu.

AFORAMENT REDUÏT I ADAPTACIÓ Al CORONAVIRUS

“Volem lliurar al nostre públic i a tota la societat el millor que tenim. Entre el millor està sens dubte Antonio Banderas. Ens vam posar en contacte amb ell i Antonio es va posar immediatament a la nostra disposició perquè la pròxima gala se celebre de manera responsable i compromesa amb el moment i amb la societat”, afirma Mariano Barroso, president de l’Acadèmia de Cinema.

“Hem arribat a un acord perquè siga ell, amb la seua nova productora Teatre Soho TV (TST) i en el teatre que va fundar, qui present i dirigisca els nostres pròxims Premis Goya acompanyat de María Casado”, afig Barroso. Tots dos signaran el guió de la gala juntament amb un equip de guionistes assegurant que és “un gran repte” i un “honor i privilegi”.

La gala dels Goya s’adaptarà a la nova situació amb restriccions d’aforament. A més, extremarà les mesures i farà el marcat per les autoritats sanitàries. Des de l’Acadèmia asseguren que serà una cerimònia responsable, solidària, emocional i pròxima. En ella es posarà en valor l’art, el talent, la creativitat i la imaginació del món del cinema.