La regidora del Cicle Integral de l’Aigua, Elisa Valía, va presentar ahir els resultats del sistema de un estudi municipal per a detectar la presència de COVID-19 en les aigües residuals de València.

Els resultats demostren que a major concentració de restes de COVID-19 en les aigües residuals, es produeix un increment de positius per PRC. Una correlació que Valía ha posat en valor per la seua “capacitat per a localitzar un focus ràpidament”. A més, això ajuda a “evitar tancar València sencera en el cas d’un possible rebrot”.

VALÈNCIA ES PREPARA PER A UN POSSIBLE REBROT

Elisa Valía ha mostrat la seua “satisfacció” pels resultats que llança l’estudi. Una “aposta forta que pretenem continuar segur fins a final d’any i probablement l’any que ve també”. Ha posat en valor que “és un exemple de col·laboració de la quàdruple hèlice, de col·laboració públic-privada entre CSIC, Global Omnium i Ajuntament per a donar un millor servei a la ciutadania i protegir-la d’un perill real com la COVID-19”.

Valía ha reivindicat que “ens estem preparant per a un possible rebrot. Ningú entendria que no estiguérem preparats i, per això, estem treballant”. Gràcies a l’estudi que promou el consistori, Vàlua ha assegurat que “estem preparats per a afrontar amb totes les garanties una situació similar. I aconseguir que l’impacte siga molt menor en la societat en el seu conjunt i en l’economia també”.

METODOLOGIA TREBALL I RESULTATS ESTUDI

Valía ha explicat que “un dels majors beneficis de l’estudi és que permet localitzar on es produeix l’augment dels contagis. Volem evitar coste el que coste un tancament indiscriminat de tota la ciutat. Per a això hem de saber amb el màxim detall on està localitzat el focus de contagi”.

La regidora ha indicat que en un inici es va dividir València en 24 sectors encara que ara hi ha 30. Hui dia, l’Ajuntament ha realitzat més de 600 anàlisi que s’arrepleguen tres vegades a la setmana. Les xifres han experimentat un lleuger augment en les últimes setmanes, a partir del 8 de juny. Això respon a la flexibilització de la mobilitat dels ciutadans així com a l’increment de les activitats.

TRES NOVES MESURES PER A SEGUIR L’AVANÇ DE LA PANDÈMIA

La regidora ha anunciat que l’Ajuntament implementarà tres noves mesures. La primera és la creació d’una Comissió de Seguiment, que la setmana vinent tindrà la seua primera reunió. En ella participaran serveis de neteja, protecció ciutadana i tots els que gestionen els equipaments municipals.

La segona consisteix a “publicar en obert totes les dades de l’estudi. És un exercici de responsabilitat per part de l’administració”. I la tercera tracta de “impulsar una xarxa de col·laboració amb altres ciutats, tant de la Comunitat com d’Espanya. Pensem que aquestes eines haurien d’estar al proveïment de totes les administracions locals i que és bona forma col·laborar”.

MISSATGE DE TRANQUIL·LITAT

Per a acabar, Valía ha enviat un missatge de tranquil·litat als valencians perquè “sàpien que estem treballant, vigilant tot el que ocorre a la ciutat per a anticipar-nos i que puguen reprendre la seua vida amb total normalitat al més prompte possible. Estem treballant per a garantir la seguretat de tots ells”. Una tranquil·litat que també ha transmès als turistes, als qui els ha assegurat que “València és una destinació segura” i que “poden gaudir d’ella amb total tranquil·litat”.