Las 14 grandes empresas que vacunarán a sus empleados en la Comunitat
Centro de vacunación masiva de la Comunitat Valenciana.

La Conselleria de Sanitat treballa en l’habilitació de “un mecanisme” que permetrà als valencians adaptar la seua cita de vacunació contra el coronavirus en funció del seu calendari vacacional. L’objectiu és facilitar als ciutadans “els viatges previstos o les vacances” i afavorir “la recuperació emocional”.

Així ho ha anunciat el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, durant la sessió de control de les Corts. Puig ha respost a la síndica del PP, Eva Ortiz, sobre si “està defensant els interessos de la Comunitat”.

El cap del Consell ha contestat que actualment la millor manera de defensar els interessos dels valencians és superant la pandèmia i reactivant l’economia. “Aqueixa és la gran prioritat d’aquest Govern”, ha destacat.

A aqueixa reactivació se suma també el factor de “la recuperació emocional”. Per això, ha anunciat que la Conselleria de Sanitat habilitarà “un mecanisme” clau per a la vacunació. Amb ell es permetrà que els valencians puguen adaptar la cita de la vacuna al seu calendari vacacional o al viatge que desitgen realitzar. D’aquesta manera cap ciutadà perdrà l’oportunitat d’anar-se de vacances per a rebre la seua vacuna.

Encara que Puig no ha assenyalat una data per a l’inici d’aquest mecanisme, ha destacat que serà “en breu”. Tampoc s’han donat detalls sobre com serà aqueix funcionament. No obstant això, algunes autonomies funcionen amb cita prèvia per a la vacunació. En aqueixos casos, són els ciutadans els que sol·liciten amb el seu SIP la data i hora per a acudir a vacunar-se segons el grup d’edat al qual pertanyen.

BALANÇ DE VACUNACIÓ

D’altra banda, Puig ha fet un balanç de l’avanç en la campanya de vacunació. El president ha destacat que ja s’han superat els tres milions de dosis administrades. A més, ha revelat que 2.092.408 persones de la Comunitat compten ja amb la primera dosi mentre 1.155.825 de ciutadans estan immunitzats.

Puig ha recordat que aquesta setmana finalitzarà amb rècord de vacunació en administrar-se més de 400.000 dosi. De la mateixa manera, s’ha mostrat orgullós d’haver aconseguit avançar la immunització del grup de 40 a 49 anys una setmana.

El cap del Consell ha atribuït aquests avanços a un “èxit de la societat valenciana”. A més, ha matisat que per a això ha sigut clave la “determinació i l’esforç” dels valencians.