Els circs amb animals s’acomiaden de la Comunitat Valenciana

Hui entra en vigor la prohibició d'aquests espectacles que suposaran l'obertura d'un expedient sancionador als ajuntaments que ho incomplisquen

circos

La prohibició de circs amb animals entra hui en vigor per a tota la Comunitat Valenciana, la sisena autonomia a aplicar esta restricció per darrere de Catalunya (2015), Balears (2017), Galícia (2017), Murcia (2017) i La Rioja (2018).

Es tracta d’una esmena a la llei d’Acompanyament als Pressupostos de la Generalitat de 2019 presentada pel PSPV-PSOE i Compromís amb l’objectiu de prohibir els circs amb animals salvatges, la qual cosa suposarà l’obertura d’un expedient sancionador als consistoris locals que ho incomplisquen.

Segons arreplega la Agencia EFE, la coordinadora de la plataforma InfoCircos, Marta Merchán, ha precisat que a Espanya queden pocs circs que utilitzen aquest tipus d’animals, en concret “no més de mitja dotzena” i aquests compten amb una “doble programació” per a actuar amb animals o sense ells, en funció de la ciutat a la qual assistisquen.

InfoCircos és una coalició de cinc entitats de protecció animal que estan impulsant la limitació d’aquests en espectacles alhora que ofereixen als circs la possibilitat de portar a aquests animals a la fundació AAP Primadomus a Villena per a la seua protecció i benestar.

El cas de la Comunitat Valenciana no serà l’últim i és que en els pròxims mesos s’espera que autonomies com Extremadura i Aragó aproven mesures similars.

“Un circo sin animales es como un huevo frito sin sal”

7Televalencia celebra su ya tradicional fiesta de navidad en el circo