El Festival Internacional de Cinema de València , Cinema Jove torna en la seua 34a edició del 21 al 28 de juny. El Centre del Carmen, el Colegio Mayor Rector Peset, el Insituto Français de València, La Filmoteca, Octubre CCC, les Oficinas de Cinema Jove, Radio City, la Sala 7 (edifici Rialto) i el Teatro Principal, són els encarregats d’acollir les diferents projeccions de destacats talents joves del cinema.

Amb un cartell dissenyat per David De las Heras que il·lustra a la perfecció els elements que componen les dues seccions del festival: el realisme americà dels germans Coen i la màgia oriental de l’anime, el Festival compta que sis dels 10 films de la Secció Oficial de Llargmetratges a Competició són òperes primes.

Els títols procedents de Geòrgia, Noruega, Països Baixos, Israel, la Xina i Corea del Sud suposen el debut en el llarg dels seus directors. La programació es completa amb segones incursions de realitzadors procedents de l’Argentina, el Brasil, els EUA i Alemanya.

Imatge del curtmetratge “Los Miembros de la Familia” de Mateo Bendesky

D’altra banda, en la Secció Oficial de Curtmetratges trobem un total de 49 produccions, de les quals 14 són espanyoles, en les quals abunda la varietat de gèneres, mesclant la ficció amb el documental i l’animació.

Dins dels seleccionats, trobem pel·lícules com “Los miembros de la Família’, de l’argentí Mateo Bendesky, una pel·lícula sobre dos germans atrapats per complir els desitjos de la seua difunta mare, i ‘Thunder Road’, de Jim Cummings, en la qual un oficial de policia s’enfronta a una crisi personal després d’un divorci i, també, la mort de la seua mare.

El drama i el rerefons històric de la tragèdia estan presents en més títols aquest festival. La noruega ‘Harajuku’, de Eirik Svensson, arranca amb el suïcidi de la mare de la protagonista, una quinceañera afeccionat a l’anime i el manga, i en ‘The Last to See Them’, de Sara Summa, l’espectador assisteix a l’últim dia de vida d’una família en el sud d’Itàlia.

Mapa de Localització de les seus del Festival

La nova edició del Cinema Jove torna a donar una oportunitat als cineastes més joves. A més, continua incloent una secció dedicada a les web sèries digitals.

Les entrades per al Festival Cinema Jove es poden adquirir en taquilla. L’entrada general és a 2,5€, i les entrades reduïdes a 1,5€ (Carnet jove, carnet estudiant, carnet jubilats, aturats, discapacitats i targeta FNAC). Si ho desitges, també pots fer-te amb un bo de 10 entrades a 20€.

El propòsit del festival és crear un espai dedicat a joves cineastes professionals i promoure l’educació cinematogràfica. Durant set dies, el públic que s’acoste a aquest festival es trobarà amb projeccions a concurs, cicles de cinema, homenatges, fòrums de debat i moltes altres activitats.