Las cinco zonas de Valencia que prohibirán la circulación de los coches más contaminantes
Recreación no oficial de las cinco zonas prohibidas

Abans que acabe 2023 la Zona de Baixes Emissions (ZBE) s’haurà habilitat a València i els vehicles més contaminants no podran entrar a uns certs barris de la ciutat. Aquesta ZBE es dividirà en 5 grans àrees i comptarà amb 274 cambres per a controlar l’entrada i eixida dels cotxes en 93 punts de control en carrers i places encara per determinar.

Aquesta mesura ve marcada per la Llei de Canvi Climàtic i Transició Energètica. Per aquesta llei es veuen influenciats tots els municipis de més de 50.000 habitants. No obstant això, cada Ajuntament pot decidir la superfície de les zones i els requisits.

Així, els cotxes, motocicletes, camions i furgonetes que no complisquen els requisits no podran entrar a aquesta ZBE. L’autorització dependrà de les quatre etiquetes ecològiques designades per la Direcció General de Trànsit: emissions ‘0’ per a vehicles elèctrics de bateria; ‘ECO’ per a motors de gas; ‘C’ per a matriculats a partir de 2006; i ‘B’ per a motors de gasolina matriculats a partir de gener de 2001.

L’últim recompte al parc mòbil de València es xifrava en 354.143 turismes, mentre que 45.000 unitats segueixen sense etiqueta i estan en risc de no poder circular en aquestes zones.

Quines àrees formaran la Zona de Baixes Emissions a València? 

La zona de baixes emissions estarà dividida en cinc grans àrees:

  • Àrea Nord 1 (AN1): ve delimitada per l’antic llit del riu Túria (marginal esquerra), la Ronda Nord i el litoral marítim, sense incloure el recinte de la Universitat Politècnica de València.
  • Àrea Nord 2 (AN2): s’inclou ací la UPV.
  • Àrea Centre (AC): des de l’antic llit del Túria (marginal dreta) fins als carrers Colón, Xàtiva i Guillem de Castro.
  • Àrea Sud 1 (AS1): des del llit (marginal dreta), passant per l’Av. del Cid i la V-30. Venen ací inclosos també els Poblats Marítims com Natzaret i Pinedo.
  • Àrea Sud 2 (AS2): s’inclouen tots els barris situats entre la Ronda Sud i la V-30.

Avanços en el Consistori 

El Ajuntament ha aprovat ja la licitació del subministrament del sistema de gestió i control per a la implantació de la zona de baixes emissions. L’edil, Giuseppe Grezzi, ha assegurat que l’objectiu és “aprofundir mitjançant el diàleg i la participació de totes les entitats en la descarbonització de la ciutat per a ser climàticament neutres en 2030”.

El sistema per a regular i controlar la ZBE costarà uns 10 milions d’euros i serà finançat en un 90% amb els fons Next Generation de la Unió Europea. El termini d’execució del contracte s’ha previst en 24 mesos.

A més, aquest sistema es gestionarà de manera dinàmica en funció dels nivells de contaminació: com més gran siga l’índex de pol·lució, major serà el perímetre controlat per les cambres. En cas d’accedir sense autorització, les càmeres ho detectaran i s’emetrà una sanció.

Per a això, s’instal·laran 52 sensors de mesurament ambiental i 44 panells d’informació variable. A més, la licitació també ha inclòs un programari i un maquinari per a gestionar els equips existents i sistemes informàtics; un sistema per al monitoratge i control de la qualitat de l’aire; i una campanya de conscienciació a la ciutadania.