Localidad de Geldo en la provincia de Castellón.

Habitatge i treball és el pla que ofereixen cinc pobles valencians en risc de despoblació. La iniciativa Holapueblo ha començat la seua tercera edició per a cercar a persones que volen canviar de vida i saltar al medi rural.

La plataforma impulsada per Grup Xarxa Elèctrica, IKEA i AlmaNatura és la responsable de la selecció. Aquests ajuden a posar en contacte a persones que desitgen desenvolupar un negoci i projecte de vida en el medi rural amb aquells pobles que cerquen reactivar-se per risc de despoblació.

Enguany Holapueblo ha seleccionat cinc pobles de la Comunitat Valenciana: un de la província de València (Alpont) i quatre de Castelló (Castellnou, Caudiel, Geldo i Pina). Tots ells ja han participat en edicions anteriors a excepció de Pina que se suma per primera vegada.

Panoràmica del municipi d’Alpont a la província de València.

Les localitats seleccionades compten amb menys de 2.500 veïns però disposen de les condicions necessàries per a ser repoblats. A més, tenen unes condicions mínimes per a viure com a oferta d’habitatges; col·legis pròxims; servei d’atenció mèdica i farmàcia en el propi municipi o a no més de 20 km de distància; xarxa d’Internet, etc.

En aquesta tercera edició en la qual participen 80 municipis de tota Espanya, se seleccionaran a 35 persones. Aquestes seran assessorades i acompanyades en el desenvolupament del seu projecte i en la cerca del municipi on implantar-lo i viure.

COM APUNTAR-SE A LA INICIATIVA?

Si estàs cercant un municipi en el qual instal·lar-te i desenvolupar el teu projecte d’emprenedoria, pots accedir a el procés de selecció a través de el següent formulari d’inscripcióEl termini d’inscripció estarà obert fins a octubre de 2022.

Localitat de Geldo a la província de Castelló.

La informació arreplegada en aquest formulari s’utilitzarà per a realitzar la primera selecció. Les persones que superen aquesta primera fase hauran de realitzar una entrevista en línia que el seu. L’objectiu d’aquesta serà verificar la informació facilitada i avaluar les competències necessàries per a emprendre un projecte.

7 REQUISITS PER A OBRIR UN NEGOCI EN UN DELS POBLES

  1. Idea d’emprenedoria que mostre viabilitat tècnica, comercial i econòmica.  Per a això, ha de ser sostenible a nivell financer (MPV); generar beneficis per a la societat i respectar i protegir el medi ambient.
  2. Documentació necessària per a viure i treballar a Espanya.
  3. Accés a un ordenador personal i bona connexió a internet, ja que l’assessorament és 100% en línia.
  4. Tenir entre 18 i 65 anys de edat.
  5. Interès per instal·lar-se i desenvolupar el seu projecte de vida en el medi rural de manera immediata. Perspectiva real i pla de vida en el municipi.
  6. Recursos econòmics per a poder instal·lar-se en el municipi fins que el negoci comence a tenir beneficis i per a facilitar la implementació i la supervivència del model de negoci en fases primerenques (ingressos secundaris, estalvis, ajuda familiar, préstec bancari, etc.).
  7. Temps per a dedicar al desenvolupament del contingut de les mentorías i al procés de cerca de municipi (4 hores setmanals mínim per a un correcte aprofitament del programa durant 3 mesos aprox.).