alumnos
Exterior de la Universidad Politécnica de Valencia.

El Institut Valencià d’Investigadors Acadèmiques ha publicat aquesta setmana un informe sobre l’ocupabilitat dels titulats i els seus resultats d’inserció laboral per branques d’ensenyament i universitats.

En aquest aspecte la diversitat és notable. Encara que la variable més rellevant per a l’ocupabilitat és el tipus d’estudis cursats, la titularitat dels centres també importa en la inserció. Els estudiants de les universitats privades presenten millors indicadors mitjans d’afiliació a la Seguretat Social. També en les bases de cotització i en el percentatge de contractats en llocs que requereixen titulació universitària.

En totes les branques, excepte en Ciències de la Salut, les universitats privades superen a les públiques en la inserció. Les 5 titulacions amb millor inserció són Medicina, Podologia, Òptica i Optometria, Farmàcia i Infermeria. El rànquing d’ocupabilitat per titulacions continua fins al lloc número 15 amb estudis relacionats amb les enginyeries. Per contra, tanquen aquesta classificació els estudis de Turisme, Gestió i Administració pública i Belles arts.

AIXÍ ÉS U-RANKING

La vuitena edició de U-Ranking, elaborada per la Fundació BBVA i l’Ivie, presenta millores metodològiques que confirmen la robustesa dels seus resultats i permeten ampliar el nombre d’universitats privades analitzades.

El projecte ha sigut dirigit pels professors Francisco Pérez, director d’Investigació de l’Ivie, i Joaquín Aldás, professor investigador de l’Ivie —tots dos catedràtics de la Universitat de València— en col·laboració amb Rodrigo Aragón, Inés Rosell i Irene Zaera tècnics d’investigació de l’Institut i Francisco Goerlich, Catedràtic de la Universitat de València i investigador de l’Ivie.

U-Ranking 2020 analitza 70 universitats espanyoles, 48 públiques i 22 privades. Això es fa mitjançant el seguiment de 20 indicadors diferents i la construcció d’índexs sintètics.