Así se llamarán las cinco calles nuevas de Valencia
Calle de la Paz. / Gerard Eder (FLICKR)

La pròxima comissió Informativa de Benestar i Drets Socials, Educació, Cultura i Esports aprovarà donar el nom de cinc dones a nous carrers de València. Així ho ha anunciat hui la regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello.

Els nous carrers portaran el nom de Carmen de Burgos, periodista, escriptora i activista dels drets de les dones; Gabriela Mistral, Premi Nobel de Literatura en 1945; Rita Más “La Rulla”, activista social; Luisa Cervera, poeta i lliurepensadora; Mari Pepa Colomer, primera pilot de l’aviació espanyola; i Emma Castelnuovo, matemàtica.

El carrer de Carmen de Burgos anirà al poble de València de Benifaraig; Mari Pepa Colomer a Quatre Carreres, en el barri de la Fonteta de Sant Lluís; i les altres tres dones donaran nom a carrers del barri de Benicalap. D’aquesta forma, el Ajuntament ha donat ja nom de dona a 36 carrers des de 2016.

“Cada vegada que aprovem nomenar nous carrers és una mostra de com la nostra ciutat està viva, de com apareixen noves zones i noves vies. I és indispensable dotar-les de noms que vagen concordes amb els temps que vivim; amb noms de persones que siguen reconegudes per la defensa dels valors de la democràcia, de la diversitat, de la cultura i la pau”, ha assenyalat Tello.

Per part seua, la regidora d’Igualtat de l’Ajuntament, Lucía Beamud, ha explicat que València tenia un deute amb la dona com a col·lectiu. “Ja va sent hora que les dones tinguen visibilitat en els nostres espais públics. Per això és necessari celebrar que València estiga posant en valor nomenes de dones en l’urbanisme. Amb això conscienciem a tota la societat i les administracions públiques en la necessitat