lotería

El joc públic continua tenint una notable implantació a la Comunitat Valenciana. Les vendes de Loteria i Primitives van suposar ací quasi un 13% del total de vendes en el conjunt de l’Estat, sent la quarta autonomia amb majors vendes, després d’Andalusia, Madrid i Catalunya.

Les xifres reflecteixen que els principals jocs d’atzar per als valencians continuen sent les tradicionals loteries i les primitives, que juntament amb la resta dels jocs que ofereix Loteries i Apostes de l’Estat (Selae) van aconseguir en la Comunitat unes vendes superiors als 1.059 milions d’euros durant 2018, segons les dades de vendes publicats per Selae. Això suposa un 0’86% més de vendes que l’any anterior en el conjunt de la Comunidat.

Per províncies, València va vendre 550’6 milions d’euros (un 1’04% més que en 2017), seguida d’Alacant amb 397’6 milions (un 0’22% més) i Castelló amb 111’4 milions (un 2’3% més), segons les xifres de vendes de 2018 de Selae.

Quant a l’ocupació, el joc públic dóna treball a unes 12.000 persones en tota Espanya repartides en més de 4.100 administracions i altres punts de venda, i factura més de 9.000 milions d’euros anualment. Amb l’objectiu de valorar l’evolució d’aquestes xifres i abordar la situació del joc públic a la Comunitat Valenciana, l’Agrupació Nacional d’Associacions Provincials d’Administradors de Loteries (Anapal) reuneix aquest dissabte en la capital del Túria a loteros en una trobada oberta a tots els administradors de loteries.

Més enllà de ser un dels principals ingressos per als comptes de l’Estat i de l’ocupació que genera, “el sector es troba en un moment d’incertesa, per això sorgeixen estes trobades amb els loteros de totes les Comunitats, per a conèixer a través de la seua pròpia veu les necessitats que tenen com a xarxa professional de vendes”, explica Josep Manuel Iborra, president d’Anapal.

A més, donada la seua condició d’agrupació majoritària, Anapal organitza aquestes reunions denominades Diàlegs 4.0: de Lotero a Lotero, obertes a tots els professionals del sector. “Informarem de les trobades mantingudes amb Selae i amb el seu president Jesús Huerta, amb els partits polítics i tots els estaments implicats en l’activitat del joc. Volem que les trobades servisquen per a intercanviar idees entre la xarxa professional de loteries, i abordar entre tots la digitalització del sector i els reptes futurs”, assenyala Iborra.

La trobada de València serà la sisena d’aquestes reunions per a loteros, que continuaran per tota la geografia espanyola, amb jornades a Màlaga, Valladolid i Sevilla, després dels ja celebrats a Saragossa, Barcelona, Bilbao, Santiago de Compostel·la i Madrid.