És la cita més important per al sector ceràmic, des de hui i fins al 7 de febrer Fira València acull una nova edició, i ja van 38, de Cevisama, la fira internacional de ceràmica, bany i pedra natural. Segons l’organització enguany s’espera que més de 90.000 professionals visiten aquest certamen que ocuparà ocupació més de 126.000 m2.

El President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha sigut l’encarregat d’inaugurar la 38 edició d’aquest certamen, Puig de nou ha destacat la creativitat, el disseny i la innovació constant d’aquesta fira que converteixen al sector en un dels referents de l’economia valenciana.

Durant aquesta setmana 847 expositors mostraran les seues novetats productives basades en la innovació, la tecnologia i el disseny. Dels quasi 900 expositors 552 marques són espanyols i 295 són estrangeres, procedents aquestes de 40 països, entre elles destaca la participació d’empreses italianes, encara que també és significativa la presència d’empreses de Portugal i Turquia.

A més del sector ceràmic, la indústria auxiliar de fregides, esmalts i colors ceràmics ha portat a Fira València l’últim en tecnologia aplicada al sector, igual que la maquinària ceràmica, un altre sector capdavanter i referent internacional, que participa en Cevisama els anys pareixes. L’oferta es complementarà amb les propostes del sector de l’equipament de bany, així com la pedra natural, matèries primeres, teules i rajoles, i materials d’unió i utillatge per a solats i enrajolats.

Cevisama: Més enllà de l’exposició

El programa de la fira es completa amb activitats culturals. En aquesta convocatòria es comptarà amb el “Fòrum València WDC”, organitzat amb motiu de la recent designació de València com a Capital Mundial del Disseny 2022, un fòrum d’interiorisme i disseny que exposicions i xarrades de destacats professionals valencians com Ramón Esteve, Clara del Portell de Yonoh Estudi, els propis impulsors de la capitalitat -Xavi Calvo i Marisa Gallén- o el jove enginyer Fran Canós, únic espanyol que opta a restaurar la catedral de Notre-Dóna’m. Aquest fòrum s’ha desenvolupat de la mà de l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana i del Consell d’Interioristas de la Comunitat Valenciana.

Respecte a les conferències d’arquitectura, el certamen ha confiat en el reconegut arquitecte i crític Luis Fernández-Galiano per a preparar un panell d’excepció, que comptarà amb l’arquitecte danès Bjarke Ingels (BIG) o els premis Pritzker Thom Mayne i RCR Arquitectes, entre altres.

Així mateix Cevisama albergarà el dimecres 5 de febrer la segona trobada transversal de l’Observatori 2030 del Consell Superior d’Arquitectes d’Espanya (CSAE) que, sota el títol “Green New Deal for Cities”, reunirà els principals agents del sector a Espanya per a abordar la necessitat d’un gran pacte verd per les ciutats.

Gran presència de compradors estrangers

Entre els més de 90.000 professionals que assistiran a aquesta cita destaquen el mercat francès i l’estatunidenc. És per això que Cevisama i la patronal ceràmica Ascer han col·laborat amb la Generalitat Valenciana en l’organització dels premis Ivace Awards for Tile of Spain Promotion, que en la seua segona convocatòria guardonen als distribuïdors més importants del mercat francès. Així mateix, Cevisama ha organitzat una missió comercial per a garantir la presència en Fira València dels majors compradors estatunidencs de ceràmica espanyola, als qui es realitzarà una gal·la homenatge el tercer dia de fira.