El Certamen Internacional de Bandas de Música cancela su próxima edición
Jove Banda Sinfónica de la federació de Societats Musicals de la comunitat Valenciana València • SOCIEDAD MUSICAL INSTRUCTIVA SANTA CECILIA DE CULLERA (VALENCIA) • UNIÓ MUSICAL DE TORRENT (VALENCIA) Banda Invitada: • BANDA MUNICIPAL DE VALENCIA

La 133 edició del Certamen Internacional de Bandes de Música “Ciutat de València” tindrà lloc en el Palau dels Arts Reina Sofia de València, els dies 18, 19, 20 i 21 de juliol.

Es tracta del certamen amb més quantitat de diners per premis (43.000 €) i per participació: 5.000 (honor), 4.000 (primera), 3.500 (segona) i 3.000 (primera)en el qual participaran un total de 28 societats musicals de 3 continents: 24 d’Europa, 3 americanes (Colòmbia, el Canadà i l’Argentina) i 1 asiàtica de la Xina.

De les europees, 14 són de la Comunitat Valenciana, 7 de la resta de l’estat i 3 internacionals. De les 17 societats musicals que concursen, hi haurà 8 bandes de la Comunitat Valenciana, 6 de la resta de l’estat (d’Albacete, Madrid, Ciudad Real, la Corunya, Tenerife i Toledo), i 3 de l’estranger (Colòmbia, Bèlgica i Portugal).

Com a bandes convidades estan la Banda Municipal de Sant Lorenzo “Orlando Scalona” (l’Argentina), la Orchestra giovanile di fiati inCrescenDO d’Itàlia, Gran Canària Wind Orchestra (GCWO), Ateneu Musical i D’ensenyament Banda Primitiva de Llíria amb motiu del seu 200 aniversari i, la Banda Municipal de València.

En aquesta edició s’ha preparat un Concert de Gala de Presentació, diumenge que ve 14 de juliol, a les 11.00 hores amb tres agrupacions musicals provinents cadascuna d’un continent diferent en el mateix concert: Toronto All Stars Steel Orchestra del Canadà, Macau Youth Symphonic Band de la Xina i la Banda Municipal de Soria.

El pre-certamen s’acosta a la ciutadania, oferint concerts en els diferents barris de la ciutat:

Avui , a les 20.00 hores, la «Banda Juvenil de la Unió Musical de Llíria» farà un concert en el Llit del Túria (Tram 13) i a les 22.30, la banda «Toronto All Stars Steel Orchestra», en la plaça Eugenia Vinyes – Les Arenes.

D’altra banda, demà dimarts 16 a les 20.00 hores actuarà la «Macau Youth Symphonic Band» en el Mercat de Colón i la «Agrupació Musical de Beneixida» en la Plaça de la Mare de Déu a les 22.30.

Finalment, el dimecres ofereix un concert la «Banda Juvenil de l’Agrupació Musical “La Amistat” de Quart de Poblet» a les 20.00 en la plaça de Patraix i, també, la «Banda Municipal de Sant Lorenzo “Orlando Scalona”» en la plaça de Benimaclet a les 22.30.